Dosar accident Apuseni: Procurorii militari au audiat 50 de persoane în ultimele două săptămâni

15

Procurorii Parchetului Militar au audiat în calitate de martori, în perioada 20 februarie – 5 martie, 50 de persoane în dosarul accidentului aerian din Munţii Apuseni, reprezentând persoane vătămate şi părţi civile, controlori de trafic aerian, persoane din cadrul Școlii Superioare de Aviaţie Civilă, persoane din cadrul MAI şi MApN.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General remis vineri audierile s-au desfăşurat concomitent la Bucureşti şi pe raza judeţelor Alba, Cluj, Mureş şi Bihor.

De asemenea, a fost finalizată activitatea de întocmire a proceselor-verbale de redare privind comunicările realizate prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă „112”.

Citeste si:  Daikin Sensira, un nou aparat de aer condiționat echipat cu agent frigorific R-32, completează gama BLUEVOLUTION

În plus, procurorii militari au solicitat şi primit documente, înscrisuri de la instituţii implicate în operaţiunile de localizare, căutare şi salvare a echipajului şi a persoanelor aflate la bordul aeronavei.

În vederea lămuririi cauzei sub toate aspectele, în perioada următoare va continua audierea persoanelor care pot furniza informaţii utile şi pertinente.

Procurorii Parchetului Militar au deschis un dosar penal în legătură cu accidentului aviatic din Munţii Apuseni, fiind efectuate cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă; ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neglijenţă în serviciu.

Citeste si:  Parchetul Militar începe urmărirea penală pentru ucidere din culpă în dosarul accidentului din Apuseni

Pe 20 ianuarie, un avion de tip Britten — Norman Islander (BN 2) cu şapte persoane la bord s-a prăbuşit într-o zonă împădurită din Apuseni, în zona Vârfului Petreasa, la peste 1.200 de metri altitudine.

În avion se aflau pilotul Adrian Iovan, copilotul şi o echipă de cinci medici de la Institutul Clinic Fundeni şi de la Spitalul Elias. Medicii erau transportaţi la Oradea, unde urmau să participe la o operaţie de prelevare de organe pentru transplant.

Pilotul Adrian Iovan şi o tânără, ofiţer-student, şi-au pierdut viaţa în urma accidentului aviatic. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata