Preşedintele AEP: Femeile să intre în politică, să fie mai mult decât mame, soţii, casnice

11

Seminarul cu tema „Participarea femeilor în alegeri”, eveniment organizat de Autoritatea Electorală Permanentă, ce reuneşte reprezentanţi ai organismelor de management electoral şi ai unor organizaţii internaţionale, ale cărui rezultate vor constitui baza unui raport privind promovarea politicilor care încurajează participarea femeilor la vot, se desfăşoară zilele acestea la Poiana Braşov.

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Pătru, a declarat că tema aleasă nu este numai pentru România, ci mai ales pentru invitaţii din ţările non UE — Libia, Georgia, Ucraina etc.

Citeste si:  MAE a transmis AEP necesarul materialelor electorale pentru votul în Diaspora, la al doilea tur

„Vrem să strângem cât mai mulţi membri din statele non membre pentru a împărtăşi din experienţa noastră, mai ales că avem şi expertiză. Noi am ajuns la un anumit nivel cu participarea femeilor la alegeri, în Parlament, în Parlamentul european. Problema este că nu s-a creat acest favor pentru femeile din ţările non UE. La noi s-a schimbat mentalitatea şi într-adevăr femeia este pe picior de egalitate cu bărbatul. Eu însămi sunt o feministă, mai ales că sunt şi preşedinta oficialilor electori din Europa şi de aceea îmi doresc ca femeile să intre nu numai în politică, dar, atât cât pot, să acceadă şi la alte funcţii înalte. Femeile sunt mult mai meticuloase, mult mai muncitoare, mult mai corecte, cu iniţiativă şi de aceea creăm aceste teme şi vrem să le promovăm. Femeile să intre în politică, să fie mai sigure pe ele cât mai multe să aibă funcţii de conducere, să fie mai mult decât mame, soţii, femei casnice”, a afirmat preşedinta Autorităţii Electorale Permanente din România.

Citeste si:  AEP a aprobat înființarea a 444 secții de votare în străinătate pentru alegerile prezidențiale

Ana Maria Pătru a mai adăugat că, în scurt timp, se va gândi la extinderea acestei teme, plecând de la experienţa sa de femeie care lucrează într-o instituţie apolitică şi care promovează alegeri libere şi democratice.

Autoritatea Electorală Permanentă consideră că egalitatea de gen în procesul de luare a deciziilor politice şi îmbunătăţirea accesului femeilor la procesul electoral reprezintă condiţii de bază pentru consolidarea şi buna funcţionare a democraţiei. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata