Urmărit de ziarişti, Nakamoto neagă acuzaţia că ar fi creatorul monedei virtuale bitcoin

21

Nu s-a lămurit încă misterul din jurul monedei virtuale bitcoin. Dorian S. Nakamoto, sexagenarul americano-japonez identificat de Newsweek drept creatorul celebrei monede electronice, a dezminţit categoric informaţia că ar fi creatorul bitcoin, scrie 20minutes.fr.

El a făcut declaraţii pentru agenţia AP după o zi în care a fost urmărit de ziarişti prin oraşul Los Angeles. Nakamoto afirmă că a auzit prima oară de bitcoin acum trei săptămâni, când fiul său a fost contactat de o ziaristă de la Newsweek. Potrivit AP, el dezminte ‘ferm’ că ar fi la originea monedei electronice create în 2009, care se bazează pe algoritmi matematici complecşi.

Citeste si:  Audierea lui Zuckerberg în Congres a dus la deprecierea Bitcoin față de dolar cu 6,95%

Revista Newsweek nu aduce dovezi directe în sprijinul afirmaţiilor sale. Potrivit ziaristei, Nakamoto şi-a recunoscut rolul în mod ‘tacit’ spunând: ‘De multă vreme nu mai sunt implicat (în bitcoin — n.r.) şi nu pot vorbi despre acest lucru. Am trecut ştafeta altora. Ei se ocupă acum, iar eu nu mai mai nicio legătură’ cu ei.

Potrivit AP, Nakamoto nu a declarat niciodată că este implicat în bitcoin, ci ar fi vrut să spună doar că nu mai este inginer. Chiar dacă locuieşte de la zece ani în Statele Unite, s-ar putea ca engleza lui să fie cauza neînţelegerii. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata