Malayezia: Aparatul Boeing 777 ar fi făcut cale întoarsă la scurt timp de la decolare

11

Analiza semnalului avionului Boeing 777 de pe aparatele radar indică faptul că aeronava malayeziană dispărută ar fi făcut cale întoarsă la scurt timp de la decolare, a declarat duminică un înalt oficial al forţelor aeriene ale ţării, relatează AFP şi Reuters.

Generalul Rodzali Daud, şeful forţelor aeriene malayeziene, a precizat că, după analiza graficelor de pe aparatele radar, ‘există posibilitatea ca avionul să fi făcut cale-ntoarsă’. El a adăugat că au fost extinse căutările în largul coastelor vestice ale Malayeziei, în apropiere de insula indoneziană Sumatra.

Citeste si:  Zi de doliu naţional pe 18 aprilie

Operaţiunile de căutare maritimă şi aeriană a aeronavei nu au putut localiza până în prezent epava aparatului Boeing 777.

Directorul executiv al companiei aeriene malayeziene, Ahmad Jauhari Yahya, a menţionat că avionul a pierdut contactul cu turnul de control într-o zonă dintre estul Malayeziei şi sudul Vietnamului, fără a anunţa apariţia de probleme, şi nu s-a mai restabilit comunicarea cu turul de control.

Au trecut mai bine de 36 de ore de la pierderea legăturii radio cu zborul MH370, la doar o oră de la decolarea de pe aeroportul din Kuala Lumpur cu destinaţia Beijing, având 227 de pasageri la bord — din 14 ţări, între care 153 de chinezi şi patru francezi — şi 12 membri ai echipajului.

Citeste si:  Administrația Joe Biden numește sancțiunile Chinei împotriva oficialilor lui Donald Trump „neproductive și cinice”

Autorităţile malayeziene au mai indicat că se crede că la bordul avionului se aflau cel puţin doi pasageri care foloseau identităţi false.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a transmis sâmbătă condoleanţe familiilor pasagerilor şi echipajului, într-un mesaj difuzat pe Twitter. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata