Ponta nu exclude candidatura la preşedinţie – sau Isărescu, Oprescu, Tăriceanu, Geoană – dacă nu se reface USL

Premierul Victor Ponta consideră că, în cazul în care nu se va reface USL, la alegerile prezidenţiale ar putea candida cu sprijin din zona politică de centru-stânga Mugur Isărescu, Sorin Oprescu, sau Călin Popescu-Tăriceanu, iar din partea PSD eventual poate candida chiar el, sau Mircea Geoană.

„Cu candidatura lucrurile din punctul meu de vedere sunt destul de clare. Dacă prima opţiune este refacerea Uniunii Social Liberale şi un candidat comun alături de liberali, dacă nu există această variantă, şi nu va fi din cauza noastră, atunci a doua variantă este de a sprijini unul dintre candidaţii doriţi de poporul român, nu de PSD, sau PC, sau UNPR, şi aici lista este foarte scurtă: Mugur Isărescu, dacă va dori să candideze, Sorin Oprescu, Călin Popescu-Tăriceanu şi de la noi din partid, atât cât mă uit bine, Mircea Geoană şi cu mine suntem cei care putem candida cu şanse. Cine va fi acest candidat? Cel care e dorit de români şi vom stabili lucrul acesta după 25 mai”, a declarat sâmbătă Victor Ponta, la finalul reuniunii OFSD.

Liderul PSD a mai spus că îşi doreşte să rămână prim-ministru, aşa cum s-a angajat, şi a subliniat că el doreşte să respecte tot ceea ce şi-a asumat în faţa oamenilor la alegerile parlamentare din 2012.

„Dacă se reface USL atunci lucrurile sunt foarte clare, (…) eu vreau să respectăm tot ceea ce ne-am angajat în faţa oamenilor, (…) şi anume preşedinţia Senatului trebuie să revină unui candidat pe listele USL, dar din zona liberală”, a afirmat Ponta.

Premierul a subliniat că este nevoie de o reprezentare în actul puterii a opţiunii cât mai multor cetăţeni şi a cât mai multor gândiri. „Dacă vom ajunge la concluzia că va fi candidat la prezidenţiale din partea de centru-stânga, fie Oprescu, fie eu, sau Geoană, atunci inevitabil un prim-ministru va trebui să reflecte o gândire de centru-dreapta”, a spus Victor Ponta. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata