Ponta: Reducerea CAS cu 5% se va discuta în aprilie cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială

9

Premierul Victor Ponta a spus duminică seară, 9 martie, că în aprilie se va discuta despre reducerea CAS cu 5% cu Comisia Europeană, Fondul Monetar Internaţional şi Banca Mondială şi atunci se va şti când şi în ce măsură se va realiza.

„Pot să vă spun că în aprilie cu Comisia Europeană, Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială unul din principalele obiective ale discuţiilor pe care o să le avem va fi reducerea cu 5% a CAS şi atunci o să ştim şi când şi în ce măsură chiar se realizează, dar din punctul nostru de vedere este un obiectiv destul de important şi care ar putea ajuta pe termen mediu nu doar la dezvoltarea mediului de afaceri, dar şi la combaterea evaziunii fiscale”, a spus Ponta, la România TV.

Citeste si:  Ponta: Vreau să mergem cu UNPR ca unică ofertă de centru-stânga pentru alegerile locale şi generale

Premierul a afirmat că în ce priveşte sistemul de pensii contul individual de economisire va fi o mare provocare şi se va referi la cei care ies la pensie peste 40 de ani.

În ce priveşte o nouă lege a pensiilor, Ponta a menţionat că aceasta trebuie discutată înainte de a fi adoptată cu Curtea Constituţională.

„Un obiectiv fundamental pentru o nouă lege a pensiilor ar fi principiul contributivităţii, dar la fel de important mie mi s-ar părea că o nouă lege a pensiilor ar avea sens doar dacă ai reuşi să reduci un pic decalajul între cele mai mari pensii şi cele mai mici. Au fost foarte multe decizii ale CCR în ultima perioadă legate de cum a interpretat Curtea dreptul la pensie, pentru asta trebuie să fim foarte atenţi care e opinia Curţii Constituţionale pentru că altfel o să ne trezim că o facem şi iarăşi recalculăm. Ca să reducem decalajul dintre pensiile mari şi cele mici trebuie să reducem pensiile de serviciu, iar CCR ne-a spus că nu avem voie să le reducem”, a arătat premierul. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata