Ponta: Situaţia lui Gică Popescu se poate încadra în termenii unei graţieri individuale

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică seară, că situaţia lui Gică Popescu se încadrează în termenii juridici ai unei graţieri individuale, dar că o astfel de decizie aparţine şefului statului, întrebat la RTv cum vede acest subiect şi în contextul unui „mare val de simpatie” manifestat faţă legendarul fotbalist român.

„Eu nu cred că valul este acum faţă de Gică Popescu. Cred că valul este de 20 de ani. Totuşi, nu trebuie să fii neapărat mare microbist ca să ştii că generaţia de aur — Gică Hagi, Gică Popescu — a fost cea care a dat o speranţă României, că, uite, putem să fim ceva în lume. Doi, m-am alăturat, şi o spun din nou, de data asta şi juridic, care sunt criteriile pe baza cărora se poate acorda graţierea individuală? Este prima faptă penală pe care cineva o săvârşeşte, s-a recuperat prejudiciul şi există un anumit…, dacă vreţi, chiar o recunoştinţă a societăţii româneşti faţă de nişte mari personalităţi. Mai departe, ce va face preşedintele? Nu ştiu”, a declarat Victor Ponta. El a adăugat că în acest caz nimeni nu spune că Gică Popescu „este nevinovat, nu spune nimeni că este greşită sentinţa”.

Citeste si:  Patriciu: Reprezentanţii FMI nu ştiu nimic despre economia românească. Ar trebui să îi trimitem acasă

„Nu s-a discutat despre aşa ceva. Este prevăzut în Constituţia României, cum, de altfel, şi a Statelor Unite ale Americii — dreptul preşedintelui de a graţia individual o persoană”, a declarat Ponta.

Întrebat dacă el crede că Traian Băsescu va face gestul graţierii în cazul Popescu, Ponta a spus că nu ştie acest lucru şi a adăugat: „Eu ştiu ce aş face eu dacă aş fi preşedinte — da, l-aş graţia” . (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata