Teleorman: Peste 20 de localităţi afectate de inundaţii

Peste 20 de localităţi din judeţul Teleorman au fost afectate de inundaţii, potrivit evaluărilor centralizate duminică de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, căpitanul Gelu Dragomir, a declarat duminică, că printre localităţile în care s-au produs importante pagube materiale se află Balaci, Vârtoape, Beuca, Ciolăneşti, Necşeşti şi Tătărăştii de Jos.

Bilanţul urmărilor inundaţiilor cuprinde peste 2.250 hectare de terenuri agricole, păşuni şi vegetaţie forestieră, 23 de case şi 350 de gospodării, trei poduri, 35 de podeţe, 600 de fântâni şi circa 19 kilometri de sectoare de drumuri judeţene şi comunale. În satele Belciug şi Ciolăneştii Deal au fost evacuate şase persoane din trei case inundate.

Citeste si:  FMI cere statelor UE să-şi coordoneze planurile de redresare din criză

Apele ieşite din matcă, mai ales în zone neîndiguite, provin din râuri şi pâraie cum ar fi Teleorman, Vedea, Câinelui, Burdea, Tecuci şi Glavacioc.

În ultimele 24 de ore, pompierii militari şi jandarmii au intervenit la Vârtoape, în zona Pârâului Câinelui, unde au supraînălţat un dig de protecţie, iar la Tătărăştii de Jos au fost amplasaţi saci cu pământ la subtraversări ale râului Teleorman. O grupă operativă de la Detaşamentul Roşiorii de Vede al ISU Teleorman a transportat apă şi alimente pentru 46 de persoane rămase izolate într-o zonă a localităţii Beuca.

La nivelul consiliilor locale pentru situaţii de urgenţă din aşezările riverane râurilor, populaţia din zonele vulnerabile a fost avertizată, fiind stabilite locuri de refugiu, trasee de evacuare şi locuri unde se poate acorda primul ajutor, a mai precizat căpitanul Gelu Dragomir. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata