Energizaţi-vă cu ajutorul copacilor

25

Prin aplicatiile si procedurile sale, silvoterapia se deosebeste de celelalte metode de tratament naturiste, desi continutul procesului de vindecare este in mare masura acelasi. Ea implica nu numai latura fizica a trupului nostru, ci si cea psihica (sufletul) si cea spirituala (mintea).

Acesta este un aspect hotarator, deoarece se stie ca orice influenta exercitata asupra componentei organice a fiintei noastre se transmite ulterior afectelor si ratiunii. Si invers, o experienta sau o traire din planul spiritual se repercuteaza prin intermediul sentimentelor asupra trupului nostru.

Daca demersul de vindecare nu va depasi orizontul materialist, rezumandu-se doar la medicamente, mai curand sau mai tarziu, acestea isi vor extinde actiunea si asupra universului afectiv si spiritual. Erorile au consecinte grave, care deseori nu mai pot fi eliminate prin mijloace de acelasi tip, adica materiale. Daca insa vom alege un remediu si o terapie ce se adreseaza mai intai laturii spirituale, procesul de vindecare va fi, eventual, ceva mai indelungat, dar va patrunde mai profund in zonele organice.

Citeste si:  Gwyneth Paltrow este convinsă că apa are sentimente

Toate aceste considerente sunt valabile si pentru silvoterapie, ca parte a medicinei naturii. De fapt, silvoterapia preia stravechea traditie populara de vindecare cu ajutorul arborilor, in care se obisnuia sa se mearga la cutare sau cutare copac, pentru a lecui cutare sau cutare suferinta fizica.

Iata mai jos cativa dintre arborii si arbustii cel mai frecvent recomandati odinioara si azi:

Artarul – Contra oricaror eruptii pe piele (se ating crengile).

Marul – Are actiune antitumorala (se foloseste in tratamentul cancerului).

Mesteacanul – Echilibreaza si combate stresul celor ce depun o munca intelectuala intensa, stimuleaza activitatea cerebrala. De asemenea, poate fi de ajutor in guta si afectiuni reumatismale.

Citeste si:  Consumatorii industriali care vor fi exceptaţi de la plata certificatelor verzi nu pot face concedieri timp de 10 ani

Stejarul – Regleaza sistemul circulator si normalizeaza tensiunea. Are o actiune tonifianta, se recomanda pentru perioada de convalescenta dupa o spitalizare.

Aninul – Folositor in guta si astenie.

Plopul – Contra starilor tensionate.

Frasinul – Stimuleaza si tonifica intregul organism.

Molidul, pinul – In guta si boli de plamani. Combat transpiratia. Ajuta in momentele de suprasolicitare, intaresc nervii si relaxeaza.

Alunul – Stimuleaza functiile pielii, fortifica nervii si inima.

Socul – Activeaza eliminarea reziduurilor prin scaun si urina. Intareste sistemul imunitar si previne racelile.

Citeste si:  Hamza Karimov (SOCAR): Vom continua investiţiile în România; avem încredere în această piaţă

Teiul – Intareste inima. Calmeaza si relaxeaza.

La prima vedere, s-ar putea crede ca sub denumirea de silvoterapie se inteleg doar formele obisnuite de prelucrare si utilizare ale plantelor medicinale, asa cum le cunoastem din practica generala a fitoterapiei, prin urmare, prepararea de infuzii, tincturi, unguente si altele asemenea.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata