Mii de persoane au cerut la Budapesta autonomie pentru Ţinutul Secuiesc

Mii de persoane s-au adunat luni după-amiaza, 10 martie, în Piaţa Eroilor din Budapesta pentru a cere autonomie pentru Ţinutul Secuiesc, transmite agenţia ungară de presă MTI.

Arpad Gyorgy Mozes, liderul Societăţii pentru Ţinutul Secuiesc, a dat citire unei petiţii şi a făcut apel la guvernul român să înceapă negocieri cu organizaţii care susţin autonomia Ţinutului Secuiesc şi să respecte drepturile omului.

Între timp, în România, la Târgu Mureş, Consiliul Naţional Secuiesc a organizat un eveniment pentru a marca împlinirea a 160 de ani de la executarea martirilor secui care au iniţiat o revoltă împotriva dominaţiei Habsburgilor, notează MTI. Participanţii au adoptat o petiţie similară cerând autonomie teritorială pentru Ţinutul Secuiesc.

Citeste si:  Cel mai mare nufăr din lume

‘Dorim un dialog şi cooperare pentru stabilirea statutului legal al Ţinutului Secuiesc, care nu se poate baza decât pe voinţa liberă a comunităţilor locale, solidaritate între cetăţeni şi o cooperare constructivă’, se arată în petiţie, potrivit MTI. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close
Consent management powered by Real Cookie Banner