Remus Cernea a câştigat procesul împotriva Agenţiei Naţionale de Integritate

16

Deputatul Remus Cernea a câştigat, la Curtea de Apel Bucureşti, procesul intentat Agenţiei Naţionale de Integritate care a stabilit, pe 17 octombrie 2013, că deputatul s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 decembrie 2012- 20 septembrie 2013, întrucât a deţinut simultan calitatea de deputat şi funcţia de administrator al SC Sed Nove SRL.

„Admite acţiunea (petentului Remus Cernea, n.r.). Anulează raportul de evaluare nr.46200/17.10.2013 emis de pârâta ANI. Cu recurs în 15 zile de la comunicare, care se depune la CAB — Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal”, se arată în decizia de luni a Curţii de Apel.

Citeste si:  Din aproape 6.000 intrări în ţară, 335 de persoane au revenit din Nordul Italiei

Potrivit unui comunicat al lui Remus Cernea remis marţi acesta îşi exprimă respectul pentru munca şi importanţa unei instituţii precum Agenţia Naţională de Integritate, a cărei activitate o consideră necesară democraţiei din România şi consideră că este important chiar să fie extinsă aria de cuprindere a activităţii ANI.

„După cum am precizat şi atunci când a fost făcut public Raportul ANI cu privire la persoana mea, eu am renunţat la calitatea de administrator al unei societăţi comerciale la scurt timp după validarea mandatului de deputat. Am şi prezentat toate actele doveditoare Camerei Deputaţilor, ele fiind valabile din momentul semnării lor şi prezentării în faţa unei instituţii a statului când au dobândit, astfel, dată certă”, se arată în comunicat.

Citeste si:  Sesiune extraordinară la Senat; 10 proiecte pe ordinea de zi

Remus Cernea precizează că raportul este nelegal şi netemeinic întrucât nu a încălcat dispoziţiile legale privitoare la incompatibilităţi şi/sau conflictul de interese.

„Nu sunt incompatibil decât cu acei politiceni care încearcă să ţină societatea românească în subdezvoltare şi înapoiere, cu acei politicieni care dau dovadă de lipsă de viziune şi sunt refractari schimbărilor necesare democraţiei româneşti pentru a se ridica la standarde europene”, declară Cernea.

ANI susţine că Remus Cernea s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 decembrie 2012—20 septembrie 2013, întrucât a deţinut simultan calitatea de deputat şi funcţia de administrator al SC Sed Nove SRL. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata