Scrimă: Dinamo a câştigat Cupa Campionilor Europeni la sabie masculin

14

Echipa masculină de sabie a Clubului Sportiv Dinamo Bucureşti a câştigat Cupa Campionilor Europeni la această armă, luni, la Godolo, lângă Budapesta, potrivit site-ului Federației Române de Scrimă.

Tiberiu Dolniceanu, Iulian Teodosiu, Ciprian Gălățanu şi Alin Badea, elevii lui Mihai Covaliu, care este şi antrenorul lotului național de sabie, au învins echipa franceză Pau, cu 45-38, în semifinalele turneului la care au luat parte şase echipe, iar în finală au dispus cu 45-43 de Vasas Budapesta. Ultimul act a fost dramatic, deoarece Tiberiu Dolniceanu, campionul european en titre, s-a accidentat la scorul de 41-40 pentru Dinamo, tânărul Iulian Teodosiu reuşind ultimele patru tuşe pentru echipa din Şoseaua Ştefan cel Mare. Trebuie precizat că pentru acest turneu, Dinamo l-a împrumutat pe Alin Badea de la Steaua.

Citeste si:  Scrimă: Alin Badea, campion naţional la sabie

”Este un rezultat excelent pentru clubul Dinamo, care nu a câştigat pentru prima dată acest trofeu. Faptul că am câştigat Cupa Campionilor în compania unor echipe puternice demonstrează că avem viitor în acest sport”, a declarat Mihai Covaliu pentru site-ul FR Scrimă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata