Ucraina califică drept ilegitimă declaraţia de independenţă a Crimeii

20

Ambasadorul Ucrainei la Naţiunile Unite, Iuri Klimenko, a declarat marţi, la Geneva, că declaraţia de independenţă a Crimeii este ilegitimă deoarece autoritatea care a decis-o, Consiliul Superior (parlamentul regional), este ‘total ilegitimă’, informează EFE.

Consiliul Superior (parlamentul regional) al republicii autonome Crimeea a adoptat marţi o declaraţie de independenţă de Ucraina şi şi-a reiterat aspiraţia de integrare în Federaţia Rusă. Rezoluţia, care a intrat în vigoare imediat după adoptare, a fost susţinută de către 78 dintre cei 100 de deputaţi ai parlamentului Crimeii.

‘Crimeea, în calitate de stat independent, se va adresa Federaţiei Ruse după referendum (din 16 martie, privind alipirea la Rusia) pentru a-i propune integrarea în Rusia în calitate de subiect federal’, a declarat un purtător de cuvânt al legislativului din Crimeea pentru agenţia oficială rusă RIA Novosti.

Citeste si:  Christine Lagarde: Ucraina va primi finanţare de 40 miliarde de dolari, din care 17,5 miliarde de dolari de la FMI

Documentul aprobat de Consiliul Superior face aluzie la precedentul Kosovo pentru a-şi justifica decizia unilaterală, notează EFE. Potrivit Consiliului Superior, decizia a luat ‘în considerare rezoluţia tribunalului internaţional al ONU cu privire la Kosovo, de la 22 iulie 2010, conform căreia declaraţia unilaterală de independenţă a unei părţi dintr-un stat nu încalcă normele dreptului internaţional’. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata