Boeing-777: Malaysia extinde căutările în Marea Andaman; Vietnamul renunţă temporar la căutările aeriene

24

Operaţiunile de căutare demarate pentru a localiza avionul de tip Boeing 777 aparţinând companiei Malaysia Airlines, dispărut sâmbătă, 8 martie, au fost extinse în Marea Andaman, la sute de kilometri nord-vest de zona iniţială de căutare, a anunţat miercuri un responsabil malaysian, citat de AFP.

‘Da, la nord de Sumatra se află Marea Andaman’, a declarat şeful aviaţiei civile din Malaysia, Azharuddin Abdul Rahman, ca răspuns la o întrebare privind extinderea căutărilor în această zonă.

Marea Andaman este mărginită la sud de extremitatea nordică a insulei indoneziene Sumatra, iar la est şi la nord de Thailanda şi Birmania.

Citeste si:  Guvernul francez şi-a prezentat demisia

Pe de altă parte, Vietnamul a făcut cunoscut miercuri că a suspendat căutările aeriene ale aparatului dispărut, aşteptând clarificări din partea Malaysiei referitoare la o nouă direcţie de căutare.

‘Am decis să suspendăm temporar anumite activităţi de căutare, aşteptând informaţii din Malaysia’, a precizat viceministrul transporturilor, Pham Quy Tieu, adăugând că, între timp, căutările marine continuă, dar la scară mai mică. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata