EUR
4,83 RON
(+0.41%)
USD
4,38 RON
(-0.83%)
GBP
5,42 RON
(-0.22%)
CHF
4,57 RON
(-0.23%)
BGN
2,47 RON
(+0.03%)
BYN
1,69 RON
(-0.2%)
CAD
3,09 RON
(+0.2%)
RSD
0,04 RON
(+0.23%)
AUD
2,69 RON
(-0.54%)
JPY
0,04 RON
(-0.86%)
CZK
0,18 RON
(-0.08%)
INR
0,06 RON
(-0.24%)

 

Imaginea de sine şi încrederea în tine. Metode de a depăşi obstacolele exterioare

“Le arati oamenilor in mod constant cum sa se comporte cu tine prin felul in care te comporti tu cu tine insuti.” (Paul McKenna)

Imaginea de sine este felul in care te percepi in imaginatia ta. Comportamentul tau va reflecta fidel harta interioara, care iti spune cum sa te comporti si sa actionezi in conformitate cu genul de persoana care crezi ca esti. Insa ceea ce simti legat de tine influenteaza ceea ce simt ceilalti despre tine.

Acesta este mecanismul prin care tu le arati celorlalti oameni cum sa se comporte cu tine. Ei raspund, poate inconstient, limbajului corpului tau, tonului vocii tale, gesturilor si semnalelor emotionale pe care le transmiti.

Pentru oamenii cu care interactionezi, felul in care te comporti, atitudinea, parerea ta despre tine inseamna indicii despre cum sa te abordeze. Daca te iei in serios, si ei te vor lua in serios si invers. Daca te placi, te vor place. Daca te minti, te vor minti. Daca nu esti sigur pe tine, nu se vor baza nici ei pe tine.

Iar de multe ori “ei” sunt angajatori, superiori, colaboratori si poti avea de pierdut din faptul ca imaginea ta de sine este una proasta.

Pe scurt, atitudinea ta reflecta cata demnitate ai, cat respect pentru tine si cata incredere ai in potentialul tau. Rareori, oamenii care nu te cunosc prea bine vor crede ca poti mai mult decat crezi tu ca poti, sau te vor respecta mai mult decat arati ca te respecti tu insuti.

Oricat ai incerca sa maschezi imaginea de sine sau lipsa de incredere in tine, ea va iesi la lumina din detalii pe care nu le poti controla non-stop. Solutia nu este sa-ti pui inca o masca, ci sa-ti dezvolti increderea in tine.

“Nu traiesti viata pe care ti-o doresti pentru ca pierzi foarte mult timp si energie ascunzand de lume imaginea negativa pe care o ai despre tine insuti.” (Paul McKenna)

In articolul de azi vom gasi solutii si metode prin care sa depasim obstacolele exterioare si sa ne crestem increderea in noi.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata