Mihai Stoica şi Cristian Borcea contestă pedepsele în dosarul transferurilor

Managerul general al echipei de fotbal Steaua Bucureşti, Mihai Stoica, şi fostul preşedinte dinamovist Cristian Borcea au depus contestaţie în anulare la Curtea de Apel Bucureşti la decizia prin care au fost condamnaţi la 3 ani şi 6 luni de închisoare şi, respectiv, 6 ani şi 4 luni, în dosarul transferurilor.

Pentru contestaţia lui Mihai Stoica, depusă la CAB pe 7 martie, a fost stabilit un termen de judecare pentru 21 martie, în timp ce pentru acţiunea lui Borcea nu a fost încă stabilit un termen.

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au decis pe 4 martie condamnarea la închisoare cu executare a celor opt inculpaţi din dosarul transferurilor din fotbal.

Citeste si:  Diego Lugano, ginerele visat de orice soacră

George Copos, fostul acţionar majoritar al FC Rapid, a fost condamnat la 3 ani şi 8 luni de închisoare, Mihai Stoica, managerul general al FC Steaua — la 3 ani şi 6 luni de detenţie, Cristian Borcea, fost acţionar al FC Dinamo — 6 ani şi 4 luni, Ioan Becali — 6 ani şi 4 luni, Victor Becali — 4 ani şi 8 luni.

De asemenea, Jean Pădureanu, fost preşedintele al clubului Gloria Bistriţa, a fost condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare în acelaşi dosar, Gheorghe Popescu — la 3 ani, o lună şi 10 zile de închisoare cu executare, iar Gheorghe Neţoiu — la 3 ani şi 4 luni de detenţie cu executare.

Citeste si:  Cluj:TIFF, considerat de americanii de la Best Fest Film Series printre cele mai interesante din lume

Instanţa a schimbat încadrările juridice ale celor mai multe infracţiuni de care erau acuzaţi cei opt oameni din fotbal — astfel, pentru Mihai Stoica s-a schimbat încadrarea juridică din înşelăciune în înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, iar pentru Cristian Borcea s-a schimbat încadrarea juridică din spălare de bani în spălare de bani în formă continuată.

CAB i-a condamnat pe inculpaţi în funcţie de noul sau vechiul Cod penal, în funcţie de cererile pe care aceştia le-au făcut prin avocaţi la ultimul termen de judecată.

Citeste si:  Fotbal: Cupa Mondială - Africa de Sud 2010

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis pe 20 mai 2013 să trimită spre rejudecare la CAB dosarul transferurilor, după ce a admis recursul declarat de DNA, dar şi recursurile formulate de Gheorghe Popescu, Gheorghe Copos, Mihai Stoica, Cristian Borcea, Jean Pădureanu, Gheorghe Neţoiu şi fraţii Ioan şi Victor Becali şi a trimis dosarul spre rejudecare.

Pe 12 noiembrie 2012, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pe patronul clubului Rapid George Copos.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata