Boeing-777: Avionul ar mai fi zburat câteva ore de la momentul ultimei sale locaţii confirmate

40

Anchetatorii americani suspectează că avionul Boeing-777 al companiei Malaysia Airlines, dat dispărut sâmbătă în Marea Chinei de Sud, a rămas în aer pentru aproximativ patru ore de la momentul ultimei sale locaţii confirmate, relatează Reuters, preluând o informaţie apărută în Wall Street Journal, care citează două persoane apropiate anchetei.

Informaţia survine într-un moment în care autorităţile nu ştiu încă unde să caute avionul care a dispărut sâmbătă la scurt timp după decolarea sa de la Kuala Lumpur cu destinaţia Beijing. Aceste ultime dezvăluiri i-au determinat pe anchetatorii americani să analizeze posibilitatea ca avionul să fi fost deturnat către o altă locaţie.

Citeste si:  În ţările UE 15, are loc un avort la fiecare 11 secunde

Potrivit Wall Street Journal, apare astfel posibilitatea ca avionul cu 239 de oameni la bord să mai fi zburat încă circa 3.500 de kilometri, ajungând, poate, la frontiera cu Pakistan sau la destinaţii din Oceanul Indian sau Marea Arabiei.

Ultima apariţie clară a a aeronavei pe radarele aviaţiei civile a survenit sâmbătă cu puţin timp înainte de ora 01:30, la mai puţin de o oră de la decolarea din Kuala Lumpur.

Anchetatorii şi oficialii din domeniul securităţii naţionale cred că avionul a zburat în total cinci ore, pe baza datelor descărcate automat şi trimise către sol de motoarele aparatului Boeing-777, parte a unui program standard de monitorizare.

Citeste si:  Ponta: Accidentul aviatic din Ucraina reprezintă o tragedie teribilă; vinovaţii trebuie găsiţi şi pedepsiţi

O persoană a declarat ziarului că aeronava Malaysia Airlines a putut transmite date live de la motoarele avionului către Rolls-Royce pentru a fi analizate. Sistemul trimite datele de la cele două motoare Trent 800 ale Boeingului-777, oferind detalii cum ar fi altitudinea şi viteza de zbor.

În acest context, oficialii americani specializaţi în contraterorism analizează posibilitatea ca un pilot sau o altă persoană de la bordul avionului să fi deturnat aeronava către o locaţie secretă, după ce în mod intenţionat ar fi oprit transponderul avionului pentru a evita detectarea de către radare, a adăugat publicaţia citată.  (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata