Prahova: Arest la domiciliu pentru alţi nouă inculpaţi din dosarul evaziunii de 35 de milioane de euro

Magistraţii Tribunalului Prahova au dispus, miercuri, înlocuirea măsurii arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu în cazul altor nouă inculpaţi din dosarul evaziunii fiscale de aproximativ 35 de milioane de euro în care sunt judecaţi fostul angajat al SGG Marcel Păvăleanu, dar şi oameni de afaceri şi Răzvan Alexe, inculpat inclusiv în dosarul lui Mircea şi Vlad Cosma.

Astfel, 14 dintre cele 15 persoane trimise în judecată în acest dosar de evaziune se află în arest la domiciliu, iar o alta este judecată în stare de libertate.

Citeste si:  Corlăţean: Odată ce am intrat în NATO, românii nu au de ce să-şi facă preocupări legate de securitatea naţională

Potrivit portalului instanţelor de judecată, magistraţii au înlocuit miercuri măsura arestării preventive luată faţă de inculpaţii Păvăleanu Marcel-Cristian, Ionescu Dragoş-Ioan, Onea Nicolae, Soare Gheorghe, Muşat Costin-Gabriel, Ţărîndă Marian-Răducu, Ţărîndă Andrei-Costin, Şerban Bogdan-Ionuţ şi Popa Corneliu-Ciprian cu măsura arestului la domiciliu.

De asemenea, instanţa a menţinut măsura arestului la domiciliu luată în luna februarie faţă de inculpatele Stroe Cecilia-Cristina, Dobre Emilia-Loredana, Enică Victoria şi Ștefănescu Elena-Giluela. Decizia nu este definitivă.

În cazul inculpatului Răzvan Alexe, magistraţii au constatat legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar luată prin ordonanţa din data de 6 martie a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti şi au dispus menţinerea ei până la soluţionarea definitivă a cauzei.

Citeste si:  Peste 10.000 de români vor petrece minivacanţa de 1 mai în străinătate, cu 10% mai mult decât în 2014

Alexe se află, de asemenea, în arest la domiciliu, însă el nu a fost arestat în dosarul evaziunii fiscale, ci în dosarul de corupţie al deputatului Vlad Cosma şi al tatălui său, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au dispus, luni, definitiv în cazul acestuia înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu.

31 de inculpaţi, persoane fizice şi juridice, au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti Ploieşti în dosarul evaziunii fiscale de aproximativ 35 de milioane de euro, în care a fost arestat anul trecut fostul angajat al SGG Marcel Păvăleanu.

Citeste si:  Marko Bela: Ar fi bine dacă am putea să păstrăm sistemul parlamentar bicameral

Potrivit portalului instanţelor de judecată, dosarul care are ca obiect ‘infracţiuni de evaziune fiscală’ a fost înregistrat la data de 7 martie pe rolul Tribunalului Prahova, primul termen având loc marţi, 11 martie.

Pe lista de inculpaţi figurează 15 persoane, dar şi 16 societăţi comerciale.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata