Mai mulţi cetăţeni unguri au interdicţie de a intra pe teritoriul României

23

Ministerul Afacerilor Interne a anunţat instituirea măsurii nepermiterii intrării pe teritoriul României a unor cetăţeni unguri, care desfăşoară în ţara noastră activităţi cu caracter extremist în favoarea organizaţiilor Noua Gardă Ungară, ”Mişcarea Tinerilor din cele 64 de comitate”, Oastea Haiducilor şi Jobbik, solicitând, totodată, instanţei competente declararea acestora ca indezirabili.

”În urma activităţilor de evaluare a riscurilor la adresa ordinii publice şi a securităţii naţionale, în conformitate cu dispoziţiile legale, respectiv a legislaţiei comunitare, autorităţile române competente au luat decizia instituirii unor măsuri preventive în vederea preîntâmpinării producerii unor evenimente de natură a afecta ordinea publică şi securitatea naţională. Astfel, a fost instituită măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României şi s-a solicitat instanţei competente declararea ca indezirabil pentru un număr de cetăţeni ungari care desfăşoară în ţara noastră activităţi cu caracter extremist în favoarea organizaţiilor Noua Gardă Ungară, Mişcarea de Tineret din cele 64 de comitate, Oastea Haiducilor şi Jobbik. Despre aceştia s-a stabilit cu certitudine că sunt implicaţi în activităţi a justifica măsurile dispuse în condiţiile legii”, a declarat purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Citeste si:  Opţiunea în noiembrie va fi să continuăm sistemul Băsescu sau să facem o schimbare până la capăt, declară premierul ţării

Potrivit acesteia, la acest moment, MAI se află într-o procedură de informare a autorităţilor ungare, ”pentru a avea certitudinea că persoanele vizate sunt informate”.

Totodată, aceasta a afirmat că MAI nu poate furniza date şi informaţii în plus referitoare la liderul Jobbik, Vona Gabor, întrucât pe rolul Ministerului Public se află în faza de implementare o cauză penală. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata