Simona Halep, desemnată cetăţean de onoare al judeţului Constanţa

10

Simona Halep, ocupanta locului 5 în clasamentul jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA), a fost desemnată luni, 17 martie, cetăţean de onoare al judeţului, diploma şi placheta ce se acordă odată cu titlul fiind ridicate de tatăl sportivei, în cadrul unei şedinţe a Consiliului Judeţean.

Preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a menţionat că, prin acest titlu, Simonei Halep i se acordă „onoare, demnitate şi cinste”.

„Indiferent că suntem de stânga sau de dreapta, trebuie să susţinem sportul care este cel mai bun ambasador al României, mai bun decât diplomaţii”, a afirmat Constantinescu.

Citeste si:  Economisirea înseamnă și este echivalentul un stil de viață sănătos

La începutul acestei luni, primarul Constanţei, Radu Mazăre, a afirmat la finalul unei şedinţe a Consiliului Local Municipal că deocamdată nu este momentul ca Simona Halep, constănţeancă de origine, să fie omagiată de către municipalitate, pentru că mai are cale lungă de parcurs.

„Va fi omagiată, dar ştiţi cum a spus Țiriac: ‘Stai că mai are cale lungă’. Nu ştiu, o să ne gândim, dar eu vă spun la fel cum a spus cel mai mare tenisman. (…) Sigur, e foarte bună, e viitorul României, dar … mai are, mai are mult. Să vedem, o s-o omagiem, cine ştie! (…) O să-i dăm numele unei străzi, cetăţean de onoare. (…) Eu vă spun ce am constatat. Gândirea mea, regăsită în spusele lui Ion Țiriac despre care nu cred că putem vreunul dintre noi să comentăm activitatea în tenisul mondial”, a spus Mazăre.

Citeste si:  Tecău şi Rojer, prima pereche care câştigă Turneul Campionilor fără a pierde un set

Simona Halep a semnat luna trecută un contract de primire în folosinţă gratuită a unui teren în suprafaţă de 500 de metri pătraţi în staţiunea Buşteni, care i-a fost atribuit în baza unei hotărâri a Consiliului Local după ce, în decembrie anul trecut, i-a fost conferit titlul de cetăţean de onoare al oraşului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata