Ancheta accident aviatic: Procurorii au primit de la ROMATSA transcrierile convorbirilor; au fost cerute fişele de caz de la STS

13

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) informează luni că procurorii au primit de la ROMATSA documente referitoare la briefing-ul meteorologic al zborului şi transcrierile convorbirilor purtate de personalul acestei instituţii în cadrul anchetei privind accidentul aviatic din Apuseni.

Potrivit unui comunicat al PÎCCJ transmis luni în perioada 10 — 14 martie procurorii Secţiei Parchetelor Militare, desemnaţi să instrumenteze acest dosar, au efectuat mai multe acte de urmărire penală, printre care şi audieri de martori, respectiv personal al Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă, precum şi ofiţeri de rang superior din cadrul Jandarmeriei Române şi Inspectoratului General al Aviaţiei Civile.

Citeste si:  Antonescu: Voi propune măsuri politice radicale la Delegaţia Permanentă a PNL

Anchetatorii au solicitat documente de la ROMATSA referitoare la briefing-ul meteorologic al zborului şi transcrierile convorbirilor purtate de personalul acestei instituţii, care şi-a îndeplinit atribuţiile specifice în timpul zborului aeronavei, actele fiind primite şi analizate.

De asemenea, au solicitat fişelor de caz de la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale referitoare la accidentul aviatic şi procedura urmată de operatorii serviciului ‘112’, de la sesizare şi până la închiderea cazului, potrivit metodologiilor, procedurilor operaţionale şi protocoalelor în vigoare, şi a fost făcută o adresă Ministerului Transporturilor privind punerea la dispoziţie a raportului preliminar întocmit de inspectorii Centrului de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (CIAS).

Citeste si:  Turnul Chindiei - emblema municipiului Târgovişte

Sursa citată precizează că în cauză urmează să se desfăşoare noi audieri.

Pe 20 ianuarie, un avion de tip Britten — Norman Islander (BN 2) cu şapte persoane la bord s-a prăbuşit într-o zonă împădurită din Apuseni, în zona Vârfului Petreasa, la peste 1.200 de metri altitudine.

În avion se aflau pilotul Adrian Iovan, copilotul şi o echipă de cinci medici de la Institutul Clinic Fundeni şi de la Spitalul Elias. Medicii erau transportaţi la Oradea, unde urmau să participe la o operaţie de prelevare de organe pentru transplant.

Citeste si:  Băsescu: Vina pentru avionul doborât în Ucraina aparţine grupului terorist şi, în egală măsură, Federaţiei Ruse

Pilotul Adrian Iovan şi o tânără, ofiţer-student, şi-au pierdut viaţa în urma accidentului aviatic. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata