Iniţiativă superbă – 2 gropi de gunoi se transformă în păduri

22

10.000 de puieţi au fost plantaţi, weekendul trecut, pe locul unor foste gropi de gunoi dintr-o comună din Timiş, conform yahoonews.ro.

Primăria comunei Şandra a achiziţionat cei 10.000 de salcâmi, care au fost plantaţi de 200 de locuitori ai localităţii. Salcâmii au fost plantaţi pe cinci hectare din satele Uihei şi Şandra, astfel încât să formeze două perdele de protecţie forestieră.

Pe lângă avantajele legate de calitatea aerului, autorităţile locale vor să transforme comuna într-un important centru apicol, informează opiniatimisoarei.ro.

Citeste si:  Romsilva începe plantarea primei perdele de protecţie pe Autostrada Soarelui, pe o lungime de 11 kilometri

”Ne-am gândit să realizăm această amplă acţiune din mai multe considerente. În primul rând, reabilitam zonele degradate. Pe de altă parte, noi – dar şi generaţiile următoare – vom respira un aer mult mai curat, mai proaspăt, pădurile contribuind la răcorirea şi purificarea aerului. Nu în ultimul rând, se vor asigura habitate pentru animale, păsări. Nu trebuie să omitem faptul că vom încuraja crescătorii de albine, salcâmul  fiind o specie care asigură cantităţi însemnate de miere prin stupăritul pastoral”, a declarat primarul comunei, Luchian Savu.

Citeste si:  JO 2014: Germania a câştigat al patrulea titlu olimpic în concursul de sanie de la Soci
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata