Croaziere pe Marea Neagră şi Delta Dunării, suspendate din cauza crizei din Ucraina

22

Aproape 1.000 de turişti şi-au anulat deja sosirile în Delta Dunării, programate pentru următoarele două luni, din cauza crizei politice din Marea neagră, operatorii turistici tulceni sperând ca situaţia să revină la normal începând cu luna iunie.

Directorul societăţii Europolis SA, Victor Iancu, a declarat miercuri,  că navele de croazieră care urmau să plece în lunile aprilie şi mai din Kiev, Ucraina, pentru a ajunge pe Marea Neagră şi, ulterior, în Delta Dunării şi-au anulat sosirile.

‘Anul acesta aveam planificate 12 schimburi de câte 250 de pasageri care veneau din Ucraina, iar primele patru programate pentru următoarele două luni au fost anulate. Acum, nu ştim dacă va mai ajunge la Tulcea nici măcar prima navă de croazieră fluvială din acest an, care şi-a anunţat sosirea pe data de 31 martie’, a afirmat Iancu.

Citeste si:  Fondul Proprietatea a vândut 23,6% din Conpet pentru aproape 100 de milioane de lei

Turiştii care preferă croazierele pe apele curgătoare din Ucraina şi România şi pe Marea Neagră sunt, potrivit sursei, persoane care s-au născut în regiune sau urmaşi ai acestora şi care s-au stabilit în alte state, pachetele turistice oferite de agenţiile internaţionale oferind atât croaziere cât şi transferul cu avionul pe aeroporturile din Kiev şi Bucureşti.

‘Sperăm ca situaţia să revină la normal în luna iunie’, a menţionat directorul Iancu.

Sezonul turistic cu navele de croazieră pe Dunăre ar putea fi afectat anul acesta şi din cauza cotelor scăzute ale fluviului, operatorii turistici sesizând deja Ministerul Transporturilor.

Citeste si:  Guvernul a aprobat prima rectificare bugetară din 2015

‘Problemele cele mai mari nu vor fi la noi, ci pe Dunărea Superioară, în sectorul Zimnicea-Corabia-Turnu Măgurele, unde adâncimea minimă de 2,5 metri trebuie asigurată de partea bulgară. Azi, Dunărea trebuia să aibă trei metri adâncime, dar are doar 2,3 metri, ceea ce înseamnă că vor fi probleme mari la începutul lunii iunie. Adâncimile de azi, în mod normal, erau înregistrate la finele lunii august’, a precizat directorul societăţii Europolis.

Conform contractelor încheiate până la începutul anului de operatorii turistici tulceni, în 2014, în Delta Dunării erau programate să sosească doar prin intermediul firmei Europolis 285 de nave de croazieră fluvială, acestora adăugându-li-se alte 35 de nave care ajungeau în Tulcea prin intermediul societăţii Delta SA. Numărul sosirilor programate era astfel cu 20% mai mare decât cel de anul trecut. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata