Hunedoara: Traian Berbeceanu doreşte să revină în structurile BCCO

17

Fostul şef al BCCO Alba Traian Berbeceanu a declarat miercuri seara, la Deva, că şi-ar dori să revină în structura de poliţie care l-a consacrat în carieră – Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate, în prezent el desfăşurându-şi activitatea în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara.

„Categoric da, este locul meu de muncă, este echipa mea şi doar acolo accept, în sinea mea, să-mi continui cariera mea de poliţist”, a spus el.

Berbeceanu este anchetat de procurorii DIICOT într-un dosar în care este învinuit de favorizarea infractorului, însă procurorii DNA au anunţat miercuri că îl cercetează, la rândul lor, pe procurorul-şef al DIICOT Alba, Ioan Mureşan, pentru abuz în serviciu în ceea ce priveşte modul în care acesta a instrumentat ancheta referitoare la fostul şef al BCCO Alba.

Citeste si:  VIAŢA LA -25%: Cum îţi poţi micşora ratele la leasing

Potrivit lui Berbeceanu, este nevoie de un ghid al carierei în meseria de poliţist, astfel încât în funcţiile de conducere din Poliţia Română să promoveze adevăraţii profesionişti.

„Probabil că opinia publică nu ştie că, de foarte mulţi ani, pentru ocuparea posturilor de conducere din Poliţia Română nu s-au mai dat concursuri. Trebuie să luptăm împreună pentru un ghid al carierei drept şi corect şi profesioniştii adevăraţi să promoveze în funcţiile de conducere”, a afirmat fostul şef al BCCO Alba.

Berbeceanu a adăugat că în Poliţia Română lucrează foarte mulţi profesionişti cărora le-a adresat rugămintea de a-i călăuzi în carieră pe colegii lor mai tineri, care ar putea fi „bulversaţi” de ancheta în care este el implicat, dar şi procurorul-şef al DIICOT Alba, cel care i-a instrumentat dosarul.

Citeste si:  Traian Berbeceanu: Am avut încredere în DNA, dar am încredere şi în structurile DIICOT

„Situaţia cumplită prin care am trecut eu a fost văzută de colegi de-ai noştri tineri, veniţi de pe băncile Academiei de Poliţie, de pe băncile şcolilor de agenţi de poliţie, fără experienţă, care sunt bulversaţi şi nu au înţeles nimic din ceea ce s-a întâmplat. Această situaţie a fost menită să-i descurajeze pe mulţi poliţişti operativi care sunt în linia întâi, în stradă şi dau piept cu infractori deosebit de periculoşi. Sunt descurajaţi şi, cred eu, dezorientaţi. Este de datoria noastră, a celor cu experienţă, să le călăuzim paşii în cariera de poliţist şi să spunem ceea ce avem de spus”, a conchis fostul şef al BCCO Alba.

Citeste si:  Rata şomajului în Capitală s-a menţinut la 1,28% în luna iunie

Procurorul-şef al DIICOT Alba, Ioan Mureşan, procurorul Nicolae Cean şi ofiţerul de poliţie judiciară de la DIICOT Alba, Alin Muntean, sunt urmăriţi penal de către procurorii DNA, fiind acuzaţi de abuz în serviciu, cu referire la modul în care a fost instrumentat un dosar în care este anchetat fostul şef al BCCO Alba, Traian Berbeceanu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata