ÎCCJ: Gruia Stoica rămâne în arest preventiv

31

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins contestaţia omului de afaceri Gruia Stoica privind constatarea legalităţii măsurii arestării preventive pentru 60 de zile în dosarul în care este acuzat de cumpărare de influenţă în legătură cu o licitaţie organizată de Complexul Energetic Oltenia.

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis pe 14 februarie menţinerea în stare de arest preventiv pentru 60 de zile a omului de afaceri Gruia Stoica, patronul companiei Grup Feroviar Român (GFR), în dosarul în care este acuzat de cumpărare de influenţă în legătură cu o licitaţie organizată de Complexul Energetic Oltenia.

Citeste si:  Proiect de peste 772.000 euro pentru modernizarea ambulatoriului spitalului orăşenesc Siret

Judecătorul de cameră preliminară al CAB a respins cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive, care a avut termen pe 12 ianuarie şi a fost menţinută starea de arest pentru o perioadă de 60 zile.

În privinţa avocatului Doru Boştină, a fost înlocuită măsura obligării de a nu părăsi ţara, luată potrivit vechiului Cod de procedură penală, cu controlul judiciar, potrivit noului Cod de procedură penală.

Omul de afaceri Gruia Stoica, patronul companiei Grup Feroviar Român (GFR), a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv pe 12 ianuarie, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă în legătură cu o licitaţie organizată de Complexul Energetic Oltenia.

Citeste si:  Viorel şi Andrei Hrebenciuc scapă de arestul la domiciliu

În acelaşi dosar, a fost deferit justiţiei avocatul Doru Boştină, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Potrivit unui comunicat al DNA, în luna mai 2013, SC Complexul Energetic Oltenia SA (CEO) Târgu Jiu a lansat public procedura de licitaţie ce avea ca scop încheierea acordului cadru şi a contractelor subsecvente având ca obiect „Servicii de transport feroviar de cărbune” pentru sucursala Electrocentrale Craiova II, sucursala Electrocentrale Işalniţa şi sucursala Electrocentrale Turceni.

Potrivit fişei de date a achiziţiei, valoarea estimată a contractului era de 473.068.410 lei, fără TVA (195.079.200 lei pentru SE Turceni, 105.414.600 lei pentru SE Craiova II şi 172.574.610 lei pentru SE Işalniţa).

Citeste si:  Constantin Niţă: În şase săptămâni vom începe crearea societăţii mixte între CEO şi compania Huadian

Durata contractuală era de 36 de luni, începând cu data de 1 februarie 2014, iar criteriile de atribuire a contractului erau „cel mai mic preţ” sau „oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata