Şeful Regiei Drumuri şi Poduri Constanţa, Adrian Gâmbuţeanu, reţinut de DNA

23

Directorul Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa, Adrian Gâmbuţeanu, a fost reţinut miercuri, 19 martie,  de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în dosarul în care este implicat şi preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

Adrian Gâmbuţeanu este acuzat de complicitate la trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice şi va fi prezentat joi la Tribunalul Bucureşti în vederea emiterii mandatului de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA, din ordonanţa de reţinere întocmită de procurori a rezultat că există date şi indicii temeinice că, în perioada 2011 — 2013, Nicuşor Constantinescu, preşedintele CJ Constanţa, şi Adrian Gâmbuţeanu, directorul general RAJDP, au refuzat în mod repetat să pună la dispoziţia auditorilor Curţii de Conturi documentele şi informaţiile solicitate, împiedicând astfel efectuarea a trei controale incluse în programul de activitate al acestei instituţii.

Citeste si:  Grefierii nemultumiti de salarii si conditiile de munca amenintari cu proteste

„În această modalitate, a fost tulburată grav activitatea Curţii de Conturi care s-a aflat în imposibilitatea de a-şi îndeplini principala atribuţie, respectiv verificarea modului în care au fost utilizate resursele financiare publice. Totodată, a fost creat un folos necuvenit RAJDP Constanţa, constând în faptul că activitatea sa a fost sustrasă verificării, în condiţiile în care fondurile de care a beneficiat din resursele publice în perioada supusă controlului au fost de peste 200 de milioane lei. Mai mult, există date că din aceste sume au fost efectuate plăţi nelegale, aspecte care impuneau lămuriri prin efectuarea controlului şi care fac obiectul unui alt dosar penal aflat pe rolul DNA”, susţin procurorii.

Citeste si:  DNA a solicitat Primăriei Timişoara documente legate de finanţarea clubului de fotbal Poli, din anii 2008-2011

În acest dosar a fost reţinut şi preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, acuzat de trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice şi 21 de infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

În cauză procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al SRI şi Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata