Fotbal: Leo Messi, cel mai bun marcator din El Clasico şi al doilea din liga spaniolă

41

Atacantul argentinian Lionel Messi, care a reuşit un hat-trick pentru FC Barcelona în meciul cu Real Madrid, duminică seara (4-3 pentru catalani), în etapa a 29-a a campionatului de fotbal al Spaniei, a devenit cel mai bun marcator din ”El Clasico”, nume dat pentru acest derby de tradiţie, cu 21 de goluri.

Cvadruplu câştigător al ”Balonului de Aur” (2009, 2010, 2011, 2012), Leo Messi (26 ani) era la egalitate cu Alfredo Di Stefano (Real), cu câte 18 goluri fiecare, înaintea partidei de pe ”Santiago Bernabeu”.

Citeste si:  Messi a atins borna de 500 de goluri la club şi la echipa naţională

În ierarhia celor mai buni marcator din ”El Clasico” urmează Raúl (Real Madrid), cu 15 goluri, Gento, Puskas (ambii Real) şi César (Barcelona), cu câte 14 goluri, Cristiano Ronaldo (Real Madrid), 12 goluri, etc.

Totodată, Messi a devenit şi al doilea cel mai bun marcator din istoria primei ligi spaniole, cu 235 de goluri, depăşindu-l pe mexicanul Hugo Sanchez (ex-Real), care are 234 de reuşite.

Leo Messi, primul fotbalist al Barcelonei care înscrie trei goluri pe ”Santiago Bernabeu”, este devansat în ierarhia all-time a campionatului Spaniei de legendarul Telmo Zarra, care are 251 de goluri.  (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata