IPJ Neamţ caută o „cârţiţa”! Ca să justifice ILEGALITATEA comisă de şeful poliţiei

42

Biroul Intern al IPJ Neamţ a declanşat o anchetă disciplinară faţă de subofiţerul de serviciu care a avut în grijă sistemul de monitorizare şi stocare a imaginilor din ziua în care fostul comandant al Poliţiei Piatra Neamţ a agresat o minoră acuzată de furt.

Potrivit conducerii Poliţiei Neamţ, cel în cauză ar putea fi acuzat cel puţin de neglijenţă în serviciu. Subofiţerul Ionuţ Mihai este suspectat că ar fi cel care a sustras imaginile din serverul calculatorului şi le-a pus la dispoziţia unui civil. Dacă se va constata că el este cel care într-adevăr a sustras şi difuzat imaginile, va fi acuzat şi de încălcarea articolului 304 din Codul penal şi riscă închisoare de la 3 luni la 3 ani sau amendă penală.

Fostul comandant al Poliţiei Piatra Neamţ, comisarul-şef Cezar Filip, este cercetat penal şi disciplinar după ce a fost filmat în interiorul secţiei de poliţie lovind o minoră de mai multe ori.

Citeste si:  Ucraina: Armata, "în stare de alertă maximă de luptă"

După apariţia imaginilor pe internet, pe 19 martie, comisarul-şef Cezar Filip a intrat în concediu medical până pe 28 martie iar în aceeaşi seară şi-a anunţat demisia din funcţia de comandant al Poliţiei Piatra Neamţ.

În imaginile datate 8 martie, în jurul orei 12,50, şi filmate de camera de supraveghere montată în interiorul unui birou al Poliţiei Piatra Neamţ se observă cum comisarul-şef Cezar Filip intră şi o loveşte pe minoră cu palma peste faţă. Apoi, acesta o loveşte cu piciorul în spate şi din nou de două ori cu palma peste cap. În final, o ia de minoră de păr şi o trage din colţul în care se refugiase, dar fata se retrage în colţul opus al camerei. De aici, şeful Poliţiei Piatra Neamţ o scoate tot de păr din cameră.

Citeste si:  Disponibilizările din sistemul bugetar, învăluite în amnezia miniştrilor

Potrivit conducerii Poliţiei Neamţ, minora agresată are aproape 14 ani şi a fost deseori cercetată pentru furturi din buzunare şi tâlhării, însă potrivit legii nu răspunde penal pentru faptele comise.

Minora a fost cercetată şi în dosarul de omor comis asupra actorului Constantin Ghenescu, fiind complicele unui tânăr care a fost arestat pentru crima comisă. De asemenea, aceasta a mai fost cercetată într-un alt dosar în care este acuzată alături de mai mulţi minori că au bătut şi tâlhărit un bătrân, care a decedat. O altă faptă cu violenţă comisă de minoră este asupra unei bătrâne care a suferit o fractură de bazin şi de şold în urma loviturilor primite.

Vineri seară, câteva zeci de persoane s-au adunat în Piaţa Turnului lui Ștefan cel Mare pentru a-l susţine pe comisarul-şef Cezar Filip.

Citeste si:  Chris Brown a fost condamnat la un an de închisoare

Participanţii au semnat, alături de alţi circa 500 de oameni, o petiţie intitulată ‘Pietrenii susţin poliţiştii, nu infractorii’, pe care o vor trimite Guvernului, Ministerului Afacerilor Interne şi Instituţiei Avocatul Poporului.

‘Privind partea umană a problemei, reacţia comisarului-şef a fost generată de impactul emoţional de moment, având în vedere că în ultimii ani acesta s-a confruntat cu găştile de infractori minori, dar neavând o bază legală pe care să o aplice, aceştia au continuat să terorizeze cetăţenii municipiului Piatra Neamţ. Demisia comisarului-şef Cezar Filip din funcţia de comandant al Poliţiei Piatra Neamţ nu reprezintă o manifestare reală de voinţă, fiind determinată de presiunea media, sens în care cerem ministrului Gabriel Oprea să nu dea curs procedurii de demisie’, se arată în petiţie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. Dan spune

    Nu trebuie incurajate asmenea acte chia daca este vorba de infractori sau bolnavi phsihic si deasemenea pedepsirea unei persoane pt postarea imaginilor care incalca anumite drepturi.Chiar asi felicita persoana care a postat,asta daca nu se vrea ca pe vremuri.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata