Tiraspolul anunţă că a doborât un avion fără pilot care spiona Transnistria

25

Comitetul Securităţii Statului /KGB/ al aşa-numitei „Republici Moldoveneşti Nistrene” /”PMR” – Transnistria/ anunţă că „la 23 martie, organul însărcinat cu securitatea republicii a stabilit că a avut loc un survol şi au fost efectuate înregistrări video şi foto ale teritoriului Transnistriei prin utilizarea unui aparat de zbor fără pilot /BPLA/”, informează un comunicat al KGB-ului de la Tiraspol pe site-ul său oficial www.kgb-pmr.com, precizând că avionul fără pilot a fost doborât.

Potrivit KGB-ului nistrean, specialiştii de la Tiraspol au ajuns la concluzia că avionul fără pilot a fost lansat „de pe teritoriul Ucrainei de un grup de persoane care au legătură cu Serviciul de Securitate ucrainean, Statul Major al Ministerului Apărării ucrainean sau cu activişti din cadrul mişcării ucrainene Pravîi Sektor” /de extremă-dreaptă/.

Citeste si:  Rusia susţine că a identificat activităţi de spionaj ale unui submarin străin la graniţa cu Japonia

Potrivit Tiraspolului, survolul a fost efectuat pentru „a spiona” Transnistria.

În comunicat, „KGB PMR subliniază că în cazul unor încercări de trecere ilegală a frontierei de stat a PMR, inclusiv frontierele aeriene definite de Legea PMR +Cu privire la frontiera de stat+ din 10 iunie 2013, Transnistria îşi rezervă dreptul de a folosi toate mijloacele juridice disponibile pentru a o proteja”.

Comunicatul adaugă că „KGB PMR cere reprezentanţilor ţărilor garante, participanţilor la operaţiunea de menţinere a păcii să nu ia măsuri cu caracter militar pentru a obţine informaţii, întrucât ar conduce la creşterea tensiunilor, inclusiv în sectorul frontierei dintre Transnistria şi Ucraina”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata