Contractele cu Dacia le asigură furnizorilor din judeţ o cifră de afaceri anuală de 800 de milioane de euro

Contractele cu uzina Dacia de la Mioveni le asigură furnizorilor localizaţi în judeţul Argeş o cifră de afaceri anuală de 800 de milioane de euro, reprezentând 40% din suma totală alocată de producătorul auto pentru achiziţii.

‘Dacă vorbim de Argeş, sunt 150 de furnizori de servicii, care fac diverse prestaţii, cu o cifră de afaceri de circa 200 de milioane de euro din contractele cu Dacia. Mai sunt aproximativ 40 de furnizori de piese, care fac 600 de milioane de euro din livrările către Dacia. Deci cifra de afaceri totală a furnizorilor localizaţi în Argeş este de aproximativ 800 de milioane de euro, mă refer la cifra de afaceri cu Dacia’, a declarat Antoine Aoun, directorul de achiziţii al Renault Group România.

Citeste si:  Energia şi banii ruseşti: ENI, South Stream şi Gazprom

Conform datelor furnizate de reprezentantul producătorului auto, în total există circa 2.000 de furnizori care fac livrări către uzina de vehicule, uzina de motoare şi celelalte secţii de pe platforma de la Mioveni.

‘Cei care ne furnizează servicii, cum ar fi construcţii, logistică, energie, servicii de alimentaţie publică, sunt între 600 şi 650, din numărul total de 2.000. Restul sunt furnizori care ne livrează piese care sunt integrate în autovehicule, în motoare, în cutii de viteze’, a explicat Aoun.

Cifra de afaceri globală administrată de către Direcţia Achiziţii Dacia se ridică la aproximativ 2 miliarde de euro pe an. În afară de cele 800 de milioane de euro din contractele cu furnizorii din Argeş, restul sumei reprezintă contracte cu furnizori din alte zone ale ţării, dar şi din străinătate.

Citeste si:  Lucia Varga anunţă susţinerea financiară a unor lucrări de apărare împotriva inundaţiilor, realizate în regim integrat

În România, Dacia mai are furnizori localizaţi la Timişoara, Arad, Oradea, Deva, Satu Mare, Cluj, Sibiu, Braşov, Ploieşti, Galaţi şi Titu. Alte livrări de piese şi componente vin din exterior, din ţări precum Turcia, Polonia sau Franţa.

Dezvoltarea reţelei de furnizori a avut drept consecinţă şi crearea unui număr important de locuri de muncă, estimat de Asociaţia Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) la aproximativ 130.000.

‘Conform cifrelor comunicate de ACAROM, este vorba de 130.000 de locuri de muncă la nivelul României. În Argeş se estimează la 10.000 numărul locurilor de muncă generate de cifra de afaceri de 800 de milioane de euro pe care furnizorii o înregistrează cu Dacia. Sunt date care vin de la ACAROM, noi nu avem statistici proprii, dar cred că cifrele sunt absolut corecte’, a afirmat Antoine Aoun.

Citeste si:  Costurile ULUITOARE ale lipsei de acţiune

Localizarea punctelor de lucru cât mai aproape de uzina de la Mioveni reprezintă un criteriu important de selecţie a furnizorilor.

‘Noi aplicăm în alegerea furnizorilor aceleaşi reguli care se aplică la nivelul RNPO (Renault-Nissan Purchasing Organization — n.r.), bazate pe competitivitate, adică cea mai bună ofertă, pe calitatea produselor, pe calitatea managementului, pe sănătatea financiară a furnizorului şi, evident, pe localizarea sa, în cazul nostru în România şi cât mai aproape de uzină’, a declarat directorul de achiziţii al Renault Group România.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close