Marea Britanie: Primele cazuri din lume de tuberculoză transmisă de la pisică la om

Primele două cazuri din lume de tuberculoză transmisă de pisici stăpânilor lor au fost confirmate în cursul acestei săptămâni de serviciile de sănătate publică britanice (PHE), transmite AFP.

‘Din câte ştim, sunt primele două cazuri din lume de transmitere a tuberculozei de la pisică la om’, au declarat vineri PHE.

Descoperirea a fost făcută după un studiu realizat anul trecut de oameni de ştiinţă ai Agenţiei veterinare pentru sănătatea animalelor (AHVLA) pe ‘nouă pisici domestice, purtătoare de Mycobacterian bovis’, a spus joi un membru al PHE. ‘Acele pisici s-au infectat probabil după ce au fost muşcate de bursuci sau rozătoare’, au precizat cercetătorii.

Citeste si:  Prin sărut se pot transmite 80 de milioane de bacterii

‘Cele două persoane infectate reacţionează bine la tratament’, au asigurat ei. Alţi doi stăpâni de pisici au contractat tuberculoză, dar ‘nu au dezvoltat boala’, declară PHE.

Cazurile de transmitere a tuberculozei de la pisici la oameni ‘rămân totuşi foarte rare, acest lucru putându-se produce prin inhalarea bacteriilor transmise de feline’.

Tuberculoza afectează de obicei plămânii, însă poate atinge toate părţile corpului, printre care oasele şi sistemul nervos. În 2012 s-au înregistrat în Marea Britanie 8.751 cazuri de tuberculoză. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata