Antonescu exclude posibilitatea ca, în cazul în care va fi ales preşedinte, Ponta să rămână premier

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat duminică, 30 martie, la Piteşti, că, în cazul în care va câştiga alegerile prezidenţiale, Victor Ponta nu va mai rămâne în funcţia de prim-ministru.

„Este ori-ori. Ori rămâne Ponta premier până când vrea dânsul (…) şi nu e Antonescu preşedinte, ori ajunge Antonescu preşedinte şi la scurtă vreme nu mai e Ponta premier”, a spus Antonescu.

El a explicat că Victor Ponta ar putea rămâne în funcţie doar dacă PSD va găsi un candidat la preşedinţie care să câştige alegerile.

Citeste si:  Suntem obligaţi să facem lucrări de infrastructură costisitoare contra inundaţiilor, oamenii nu pot fi mutaţi , susţine premierul Ponta

„Dacă domnul Ponta reuşeşte să găsească un candidat la preşedinţie, dar am impresia că e o problemă. Sunt unii care se oferă, cum ar fi Tăriceanu sau Geoană, dar apoi se ceartă între ei şi nu se hotărăşte să-i ia. Sunt alţii pe care domnul Ponta i-ar vrea, cum ar fi Isărescu sau Maior, dar care, din diferite motive, nu vor dânşii. Nu ştiu ce o să se întâmple. Dacă găseşte totuşi pe cineva şi-l scoate preşedinte, atunci rămâne premier”, a susţinut liderul liberalilor.

Citeste si:  Victor Ponta: Căderea guvernului Boc - un obiectiv naţional

Crin Antonescu a adăugat că, în situaţia în care candidatul PSD nu va câştiga alegerile prezidenţiale, în Parlament se va forma o altă majoritate, care va depune o moţiune de cenzură înainte de instalarea noului preşedinte al ţării. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata