MApN: Claudiu Constantin Vulpoiu a fost avansat la gradul de sublocotenent post-mortem

24

Claudiu Constantin Vulpoiu, care şi-a pierdut viaţa duminică în timpul unei misiuni de patrulare în Afganistan, a fost avansat la gradul de sublocotenent post-mortem.

”Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a plutonierului-major Claudiu Constantin Vulpoiu, care şi-a pierdut viaţa în timpul executării unei misiuni de luptă în teatrul de operaţii din Afganistan. De asemenea, ministrul Apărării Naţionale a înaintat preşedintelui României propunerea de decorare a ofiţerului post-mortem cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război”, informează un comunicat al MApN transmis luni.

Citeste si:  ROLIDO TRADING AND CONTRACTING INTERNATIONAL SRL - notificare privind deschiderea procedurii de insolvenţă

Plutonierul-major Claudiu Constantin Vulpoiu a decedat iar sublocotenentul Ionuţ Alin Marinescu, plutonierul-major Florin Ionel Murărescu şi caporalii clasa a III-a Marius Cristian Cănuci, Marius Bogdan Radu şi Eugen Valentin Pătru au fost răniţi în Afganistan duminică dimineaţă, într-un atac sinucigaş cu un autovehicul încărcat cu exploziv care a intrat direct în maşina de luptă, a informat MApN.

Potrivit sursei, militarii români din Batalionul de Manevră dislocat în provincia Zabul executau o misiune de patrulare, cu trei maşini de luptă rezistente la mine şi protejate împotriva ambuscadelor, pe autostrada A1, la aproximativ 10 kilometri sud-vest de Baza operaţională înaintată Mescall. În urma atacului, militarilor li s-a acordat primul ajutor şi au fost transportaţi cu un elicopter de evacuare medicală la spitalul din Kandahar. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata