Iaşi: Drapelul de luptă al Batalionului 151 Infanterie „Războieni”, decorat

20

Drapelul de luptă a Batalionului 151 Infanterie ‘Războieni’ a fost decorat cu Ordinul „Virtutea Militară” – în grad de Ofiţer, cu însemn pentru militari, de pace, în cadrul unui ceremonial militar care a avut loc luni după amiaza în prezenţa ministrului Apărării, Mircea Duşa.

Evenimentul, la care au fost prezenţi şi reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene, a debutat cu un moment de reculegere şi o slujbă de pomenire oficiată de Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei in memoria sublocotenentului p.m. Claudiu Constantin Vulpoiu, care a murit ieri în Afganistan.

‘Sunt zile triste pentru Armata Română. Ieri, într-un atac cu un vehicul kamikaze, un soldat român şi-a pierdut viaţa iar alţi cinci au fost răniţi. Azi, la ora 13.00 un avion militar a decolat spre Afganistan şi se va întoarce mâine în jurul orei 17.00 direct la Craiova. Transmit încă o dată condoleanţe familiei militarului decedat. De asemenea, le transmit multă sănătate militarilor răniţi. În aceste zile se împlinesc zece zile de când România a intrat în NATO. În această săptămână sunt organizate mai multe activităţi, una dintre ele fiind aceea de decorare a Drapelului de luptă a Batalionului 151 Infanterie ‘Războieni’, batalion care recent s-a întors din misiune din Afganistan. De-a lungul timpului acest batalion şi-a dovedit priceperea şi profesionalismul participând la mai multe misiuni în diferite teatre de operaţie, militarii ieşeni făcând cinste armatei române, făcând cinste României, fiind adevăraţi ambasadori ai României în lume’, a declarat Mircea Duşa, ministrul Apărării.

Citeste si:  Declaraţiile făcute de Elena Udrea, Adrian Sârbu şi Kelemen Hunor au afectat independenţa justiţiei

Ordinul a fost conferit Drapelului de luptă al Batalionului 151 Infanterie ‘Războieni’ de către preşedintele României, la propunerea ministrului Apărării, în semn de apreciere a înaltului profesionalism şi a rezultatelor meritorii obţinute de personalul unităţii în îndeplinirea misiunilor internaţionale de menţinere a păcii şi de combatere a terorismului internaţional.

‘Am dorit ca în aceste zile, când sărbătorim 10 ani de la intrarea României în NATO, să recunoaştem meritele militarilor de la Iaşi şi de aceea am propus preşedintelui să decorăm acest Drapel. Un Drapel de luptă cu o istorie îndelungată, un Drapel care reprezintă simbolul acestei mari unităţi, unitate care se pierde în negura vremurilor’, a spus Ministrul Apărării.

Citeste si:  Bâlbâială de doi ani la cea mai mare investiţie din România

La rândul său, colonelul Sergiu Mungiu, comandantul Batalionului 151 Infanterie ‘Războieni’, a spus că această apreciere îi obligă pe militarii aflaţi în subordinea sa să continue fiecare acţiune la standarde cât mai ridicate.

În cadrul aceleiaşi ceremonii, col. Sergiu Mungiu a oferit ministrului steagul de identificare a Batalionului 151 Infanterie ‘Războieni’.

Pe parcursul celor şase luni de misiune, militarii batalionului au participat la 1.470 misiuni de patrulare, din care 380 cu ANSF, 84 posturi de observare pe timp de noapte, 36 misiuni de angajare a liderilor comunităţilor locale, 73 misiuni de escortă a convoaielor ISAF şi ANSF şi 38 misiuni de instruire a forţelor militare afgane. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata