Vasile Blaga (PDL): România riscă să rămână o ţară marginală în Uniunea Europeană

România riscă să rămână o ţară marginală în Uniunea Europeană, aşa cum merg lucrurile astăzi, a declarat senatorul PDL Vasile Blaga marţi în şedinţa comună a Parlamentului pentru marcarea a 10 ani de la aderarea la NATO.

„Aşa cum merg lucrurile astăzi România riscă să rămână o ţară marginală în Uniunea Europeană. Sunt vremuri tulburi la est de ţara noastră şi cu atât mai mult trebuie să accelerăm dezvoltarea economiei, să ne grăbim, dar să ne grăbim cu cap cu un proiect temeinic, cu un nou proiect pentru România. Noul nostru proiect de ţară trebuie să fie „România dezvoltată la nivelul de dezvoltare al partenerilor noştri occidentali”, România integrată 100% în Uniunea Europeană”, a spus Blaga.

Citeste si:  Bursa de Valori Bucureşti dă startul dezmembrării Rasdaq

Potrivit lui Blaga, fără intrarea în NATO, aderarea la Uniunea Europeană nu ar fi fost posibilă.

„Prea mult a luat amploare confuzia valorilor şi degradarea lor în spaţiul public. Prea puţini ne aducem aminte de răul de care am scăpat — comunismul. Încă nu conştientizăm că ar trebui să valorizăm şansele uriaşe pe care le-am avut că am prins cele două trenuri ale istoriei de după 1989, NATO şi Uniunea Europeană. Responsabilitatea ne aparţine, în primul rând, nouă, clasei politice, dar şi elitelor intelectuale şi din media. Aderarea României la NATO şi apoi la Uniunea Europeană ne-a oferit două mari oportunităţi, să recuperăm rapid decalajele de dezvoltare şi de nivel de trai faţă de ţările puternice ale Occidentului şi să jucăm un rol activ în cadrul parteneriatelor din care facem parte. Membră a alianţei NATO, România este astăzi un garant al democraţiei şi stabilităţii la frontiera de est a Uniunii Europene”, a arătat senatorul PDL. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close