Zona Metropolitană Râmnicu Vâlcea a elaborat harta digitală cu puncte de interes turistic, investiţional şi agrement

40

Zona Metropolitană Râmnicu Vâlcea a elaborat harta digitală a zonei ce cuprinde o serie de puncte de interes turistic, investiţional, de agrement, a declarat luni, 31 martie, directorul general al Zonei, Marius Sima.

„Principalul obiectiv, la acest început de drum, este crearea Strategiei de dezvoltare a Zonei Metropolitane Râmnicu Vâlcea pentru 2014-2020, proiect ce a fost demarat şi se află în lucru, această strategie fiind pilonul în jurul căruia se va desfăşura întreaga activitate următoare. Un prim proiect implementat la începutul acestui an a fost Harta digitală a Zonei Metropolitane ce cuprinde o serie de puncte de interes cum ar fi: turistice, investiţionale, de agrement etc. Aceasta este inclusă în website-ul de prezentare — www.zmvl.ro — ce va fi actualizat şi dezvoltat odată cu activitatea Zonei”, a precizat Sima, în cadrul unei întâlniri de luni seara a primarilor Zonei Metropolitane.

Citeste si:  Sri Lanka, ţara peisajelor mirifice şi a plajelor cu nisip fin

Sima a mai menţionat faptul că în luna februarie s-au făcut demersuri şi s-a obţinut un acord de principiu pentru obţinerea unor granturi în cadrul proiectului ‘Îmbunătăţirea eficienţei energetice în gospodăriile şi comunităţile cu venituri reduse din România’, finanţat de PNUD Romania şi Fondul Global de Mediu, şi implementat în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării şi Administraţiei Publice, Ministerul Mediului, Asociaţia Auditorilor Energetici pentru Clădiri din Romania şi alte şase administraţii publice din judeţele Dolj şi Hunedoara.

„De asemenea, conducerea administrativă a Zonei Metropolitane Râmnicu Vâlcea a negociat şi obţinut de la producători de energie preţuri mult mai mici la energia electrică pentru toţi membrii acesteia. Aceste preţuri vor sta la baza unui contract cadru la nivel naţional în cadrul Federaţiei Zonelor Metropolitane şi Aglomerărilor Urbane din România şi vor putea beneficia de ele toate localităţile din cadrul Zonelor Metropolitane şi nu numai”, a mai spus Marius Sima.

Citeste si:  Vasile Blaga: Legea 215 trebuie modificată pentru a deveni funcţională

Zona Metropolitană Râmnicu Vâlcea, constituită în anul 2013, cuprinde 19 localităţi situate în jurul municipiului Râmnicu Vâlcea, din care patru sunt oraşele-staţiuni Călimăneşti, Olăneşti, Govora şi Ocnele Mari. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Foto: zmvl.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata