România a primit de la UE 13,2 miliarde de euro mai mult decât a contribuit

22

România a primit de la Uniunea Europeană /UE/ fonduri de aproximativ 23 de miliarde euro și a contribuit la bugetul comunitar cu circa 9,7 miliarde de euro, potrivit celor mai recente informaţii ale Ministerului Finanţelor Publice /MFP/, de la sfârșitul lunii februarie 2014.

„Rezultatul net al României în relaţia cu UE este de circa 13,2 miliarde euro”, a precizat, vineri, ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, la prezentarea raportului SAR pe anul 2014.

Societatea Academică din România (SAR) a prezentat, vineri, raportul anual de analiză și prognoză pe 2014, în deschiderea mesei rotunde ‘Cum facem din integrarea europeană un succes’, organizată împreună cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România.

Citeste si:  UE a arătat că Rusia are nevoie nu doar de modernizarea economiei, ci şi a sistemului juridic

Raportul examinează modul în care România a știut sau nu să folosească aderarea la Uniunea Europeană în beneficiul cetăţenilor și propune, totodată, soluţii pentru a face din integrarea europeană un succes.

Documentul cuprinde prognoza economică pentru anul 2014 și abordează teme precum: „În viteza a doua: comerţul intracomunitar al României’, ‘Ce am învăţat din proasta gestiune și planificare a fondurilor europene’, „Miza bătăliei pentru Pungești’, ‘Libera circulaţie a forţei de muncă în Uniunea Europeană: ce pierdem și ce câștigăm’. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata