Cezar Ouatu: Eu acum nu mai cânt pentru o nişă, cânt pentru publicul larg – VIDEO

Cezar Ouatu, cunoscut după participarea la Eurovision în 2013 drept Cezar „The Voice”, le-a pregătit fanilor un album inedit, pop-opera, care cuprinde melodii cu teme din filme de dragoste celebre, arii de operă prelucrate în stilul pop şi interpretate într-o manieră originală.

Într-un interviu acordat AGERPRES, artistul vorbeşte atât despre melodiile înregistrate pe albumul „The Voice of Love”, cât şi despre modul cum va fi promovat.

„Eu vreau să promovez foarte mult acest album în Asia, pentru că sunt cei mai buni consumatori de muzică la modul efectiv. Eu am fost la Seul, la Tokyo şi am văzut acolo, în afară de faptul că devii un idol, ei iubesc foarte mult acest gen de muzică şi efectiv sunt cei mai buni consumatori, adică ei vin, dacă tu ai zece albume, cu toate albumele cumpărate, fizic, şi ţi le dau să le semnezi, să le dai un autograf, ceea ce, din păcate, în România, nu se mai poartă”, spune artistul.

 

AGERPRES: Albumul tău de debut din genul pop-opera, „The Voice of Love”, care conţine teme din filme de dragoste celebre, este pregătit de lansare. Când va avea loc acest eveniment?

Cezar „The Voice”: Lansarea mediatică va avea loc săptămâna viitoare. Concertul practic de debut, dintr-o serie de concerte pe care vreau să le susţin în tot acest an şi care are ca scop promovarea albumului „The Voice of Love”, a început deja pe 8 martie, la Ploieşti, o dată importantă, şi am dedicat acest concert ”The Voice of Love” tuturor femeilor. De ce Ploieşti? Pentru că este oraşul meu natal, oraşul unde am petrecut foarte multă vreme şi a fost un concert superb, am avut acest fenomen numit „standing ovation” — sala în picioare, care cred că e cea mai mare răsplată pentru orice artist, indiferent de alte valori materiale. Cred că acest lucru — să ai publicul la picioarele tale şi să existe această comunicare interumană, prin intermediul muzicii mele, care mi s-a spus şi mi se suflă în ureche că are un efect de terapie, mă bucură foarte mult. (…) Suntem în faza de rulare cu noi concerte în toată ţara, sunt în curs de desfăşurare, de fixat exact. Vreau să fac de la Arad la Iaşi, în general în locuri care sunt adepte ale acestui gen de muzică, pop-opera. Pop-opera nu este nimic altceva decât o îmbinare între inflexiuni operistice stilizat într-un fel pop, comercial.

Citeste si:  Maimuţele pot învăţa să se autorecunoască în oglindă

 

AGERPRES: Printre melodiile de pe album se află şi „Who wants to live forever” într-o orchestraţie inedită. Artiştii cu voci deosebite aleg foarte des piese ale formaţiei Queen. Care este motivul?

Cezar „The Voice”: Motivul este simplu. Eu, practic, am crescut cu Freddie Mercury. Eu am 34 de ani şi efectiv a fost generaţia mea, am crescut cu Queen, cu Freddie Mercury. Cred că este efectiv o legendă — adevăratele legende cu L şi fără ghilimele. Freddie Mercury şi Queen pentru mine sunt legende şi au rămas legende, cum şi Michael Jackson a făcut parte din copilăria mea şi efectiv din tot ce a însemnat muzică din perioada mea de copilărie. „Who wants to live forever”, din punct de vedere muzical, este scris, să spun aşa, într-un mod liric, linear, care mi s-a potrivit şi am reuşit să restilizez şi să reorchestrez datorită geniului compozitorului Andrei Tudor — practic noi suntem producătorii muzicali ai acestui prim album pop-opera.

Acesta este un album inedit chiar şi în panorama mondială, şi de ce spun asta, pentru că noi avem în general artişti crossover, cu albume pop-opera cu genul de voce bine stabilit, tenor — Andrea Bocelli, soprană — Sarah Brightman, sau tot tenor — Josh Groban sau Katherine Jenkins, dar niciodată cu un contratenor la un anumit nivel. Chestia asta m-a făcut să fiu mândru cu toate că eu sunt autocritic, foarte autocritic. Eu nu mă pot vedea în poze, nu mă pot asculta, tot timpul găsesc ceva de obiectat. „Who wants to live forever” a fost, chiar şi în primul concert de la Ploieşti, pusă ca ultimă piesă, pentru că este efectiv o trimitere către nemurire.

Mi se pare această piesă nemuritoare, atât din punct de vedere muzical, deoarece de când a fost scrisă şi astăzi este actuală, practic, este o piesă care cred că niciodată nu va muri, va rămâne acolo, ca şi Mozart, Vivaldi. Muzica de calitate se impune.

AGERPRES: Ce alte piese sunt pe album?

Cezar „The Voice”: Practic este un album, din punct de vedere stilistic, muzical, complex. Avem, cum ai spus, coloane sonore din filme celebre, cum este „Nuovo Cinema Paradiso”, tema din „Naşul” foarte cunoscută, o aud peste tot, cred că dacă stau în metrou sau într-un autobuz o aud ca sonerie pe telefon, deci tema din „Naşul”, am decis, de asemenea, să fac o reorchestrare tot cu Andrei Tudor şi să avem această variantă inedită. O s-o ascultaţi cu cor, efectiv are rolul de a rămâne. Când asculţi acest album este un album pe care-l asculţi când vrei să te calmezi. După o zi grea să asculţi acest album efectiv te relaxează.

Citeste si:  Daniel Diaconescu - numit preşedinte interimar al ANAF

Mai avem „Historia de un amor”, avem de la jazz la pop-opera, chiar la arii de operă stilizate în pop, pe genul rondo veneziano. Această arie din opera Rinaldo de Handel, „Lascia ch’io pianga”, este o arie cunoscută barochiştilor, să spun aşa, dar aici este reorchestrată cu un ritm şi cu calităţile unei piese pop, pentru că eu cred că Bach a fost unul dintre cei mai mari jazzmani, muzica pe care a scris-o se pretează foarte bine acum în swing, sau Vivaldi, cum se mai spune, a fost un mare rocker. Lăsând la o parte cum arăta el, cu părul lung şi altele, dar muzica, dacă ascultăm cele patru Anotimpuri, efectiv acolo dacă punem şi o percuţie şi un beat este rock în toată regula.

Tocmai de aceea eu am decis să restilizez această piesă, o arie superbă, este un imn, să spun aşa, al tuturor celor care ascultă baroc — „Lascia ch’io pianga” — este o arie a Mirelei din opera „Rinaldo” de Handel, şi am reuşit să o fac, într-o manieră proprie, pop. De aceea spun că vom avea şi acest nou single, „Painful love”, pe care l-am lansat acum câteva luni alături de un videoclip superb pe care-l puteţi vedea pe youtube, avem piesa dance „Amore”, scrisă de mine şi de prietenul meu Radu Alin. Sunt mai multe stiluri, avem undeva la patru-cinci stiluri, de la jazz la latino, la pop-opera, la operă transpusă în pop. Prea multe cuvinte de multe ori sunt de prisos, important să ascultaţi albumul.

 

AGERPRES: Albumul conţine şi single-ul „Painful love” despre care spunea-i anul trecut că este „un imn al iubirii, o baladă închinată dragostei absolute”…

Cezar „The Voice”: Închinată dragostei, să spun aşa, nu ştiu, este o baladă de despărţire practic. Eu cred că toţi am avut neşansa de a ne despărţi, de a avea o relaţie… Eu, sincer, dacă mă întrebaţi, nu cred în dragoste la prima vedere, tocmai de aceea această baladă este o baladă realistă. Este o baladă de iubire, dar care nu are neapărat un happy end şi dacă veţi urmări videoclipul vă veţi da seama, pentru că eu cred în iubire şi în carpe diem, să trăieşti momentul intens şi clipa în acel moment, dar nu cred neapărat efectiv într-o relaţie lungă până la adânci bătrâneţi. Tind să cred că există dragoste la prima vedere şi că există o relaţie de durată, dar, din păcate, societatea asta modernă ne-a cam dat peste cap şi din acest punct de vedere sentimental.

Citeste si:  5 secrete pentru mai multă energie

 

AGERPRES: Cât de importantă este dragostea pentru tine?

Cezar „The Voice”: Este primordială. Cred că nu m-aş fi aflat nici în acest moment aici dacă nu eram fructul pasiunii şi dragostei în primul rând între mama mea şi tatăl meu şi nici acest album nu ar fi fost acum aici dacă nu iubeam şi nu făceam totul din dragoste. Dacă ne referim la dragostea interumană, normal am nevoie eu, ca artist, şi artiştii în general se spune, şi eu pot să vă confirm, că suntem constrânşi oarecum de dragoste, altfel nu putem crea.

 

AGERPRES: După „Painful love”, care are deja un videoclip lansat anul trecut, care va fi următoarea melodie care va avea un videoclip, la care te gândeşti?

Cezar „The Voice”: Suntem în lucru acum, eu şi casa de producţie Cat Music, ne gândim. Ca o idee personală aş vrea să fac un featuring cu un artist autohton, din România, de ce nu chiar hip-hoper. Nu ştiu dacă neapărat mă voi axa pe dragoste sau mesajul va fi tot din acest punct de vedere, să spun emoţional, pe partea de iubire, pentru că avem deja acest album care este o dedicaţie de iubire tuturor fanilor mei şi nu numai, şi, mai ales, aş vrea să fac un nou single la care voi adăuga şi acest videoclip, mesajul la care m-am gândit să fie mai mult pe partea socială, de tot ce se întâmplă în România, pe partea, să zic aşa, locală, un alt mesaj cu totul şi cu totul aparte.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata