Sibiu: 5,3 milioane de euro, finanţare norvegiană pentru trei municipii din Ardeal

10

Trei municipii reședinţă de judeţ din Ardeal, Sibiul, Brașovul și Târgu Mureșul, se numără printre beneficiarii unei finanţări de 5,3 milioane de euro, în cadrul proiectului ‘Calea verde spre o dezvoltare durabilă’ din cadrul Programului de adaptare la schimbările climatice aparţinând Mecanismului Financiar SEE 2009-2014 Islanda, Lichtenstein, Norvegia, conform unui comunicat, remis miercuri, de către Primăria Sibiu.

Sibiul va beneficia de 840.000 de euro, bani cu care se va derula un proiect pilot în oraș, urmând să se instaleze tuburi subterane pentru reţelele electrice și de telecomunicaţii în lungime totală de peste 10.000 de metri, pe principalele bulevarde din municipiu.

Citeste si:  Braşov: Cinci suspecţi în cazul sustragerilor de bani din conturile bancare

În prezent, acest proiect așteaptă semnarea contractului de finanţare de către Ministerul Mediului.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis a discutat miercuri, cu Ambasadoarea Regatului Norvegiei, Tove Bruvik Westberg, despre acest proiect, dar și despre turismul și economia locală.

Ambasadoarea Regatului Norvegiei s-a întâlnit miercuri, la Sibiu, și cu președintele Consiliului Judeţean, Ioan Cindrea, după care a efectuat o vizită la cel mai mare muzeu în aer liber din Sud-Estul Europei, Muzeul ASTRA din oraș, unde urmează să fie construit cu fonduri norvegiene un pavilion de expoziţii.

Citeste si:  Instanţele de judecată au hotărât că Fiscul a stabilit incorect o sumă totală de 110 milioane lei în sarcina contribuabililor

Municipiul Sibiu este partener în cadrul unui Acord semnat între Municipiul Sibiu, Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu, Universitatea Lucian Blaga Sibiu — Facultatea de Inginerie, Municipiul Târgu Mureș, Municipiul Brașov, Administraţia Naţională de Meteorologie București și Asociaţia Norvegiană a Autorităţilor Locale și Regionale KS Norvegia. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata