Zborul MH370: Copilotul ar fi încercat să dea un telefon chiar înainte de dispariţia avionului de pe radar

14

Copilotul zborului MH370 ar fi încercat să trimită un apel de pe telefonul său mobil, chiar înainte de dispariția avionului de pe ecranul radarelor, a anunțat sâmbătă un cotidian malaezian care citează surse din cadrul anchetei, conform AFP.

Apelul a fost însă pierdut pentru că aparatul de zbor a ieșit rapid din raza de acoperire”, conform publicației New Straits Times (NST) care nu precizează cine era destinatarul apelului.

Conform unei alte surse, citate de aceași publicație, telefonul mobil al copilotului Fariq Abdul Hamid a fost „reconectat” la rețea, fără a oferi drept sigură informația cu privire la încercarea de a apela un număr de telefon de la bordul avionului dispărut la 8 martie.

Citeste si:  Vinul, indicat în artroză, nu însă şi berea

Avionul de pe cursa MH370 a zburat foarte jos, în apropiere de insula Penang, situata la vest de Malaezia, după ce a schimbat cursul de zbor, pentru ca un releu de telecomunicații să preia semnalul de la telefonul copilotului.

Aparatul telefonic a fost „reconectat” între momentul în care aeronava s-a abătut de la cursul său și momentul dispariției sale de pe ecranele radarelor, conform publicației care citează a doua sursă menționată.

„O ‘reconectare’ nu reprezintă neapărat faptul că s-a încercat un apel telefonic. Ea poate fi rezultatul unei reporniri a telefonului”, conform aceleiași surse.

Citeste si:  Catastrofa aviatică din estul Ucrainei: Au fost încheiate operaţiunile de căutare a trupurilor pasagerilor

Ministerul Transporturilor din Malaezia a anunțat, la rândul său, că va examina aceste informații și va publica un răspuns. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata