Gabriel Garcia Marquez va fi incinerat în cadrul unei ceremonii „private” în Ciudad de Mexico

11

Corpul neînsuflețit al marelui scriitor columbian Gabriel Garcia Marquez, decedat joi, la vârsta de 87 de ani, va fi incinerat în cadrul unei ceremonii ‘private’, urmând ca un ultim omagiu să-i fie adus luni la Palatul de Arte Frumoase (Palacio de Bellas Artes) din Ciudad de Mexico, relatează agenția de presă EFE.

Anunțul a fost făcut de directoarea Institutului Național de Arte Plastice (INBA), Maria Cristina Garcia Cepeda, într-un comunicat citit în numele familiei la ușa casei scriitorului, laureat al premiului Nobel pentru literatură în 1982, situată în sudul Ciudad de Mexico.

Citeste si:  OMS: Sute de mii de doze de vaccinuri împotriva Ebola ar putea fi produse în prima jumătate a anului 2015

Consiliul Național de Cultura și Arte (Conaculta), la cererea familiei lui Gabriel García Márquez, anunță că trupul neînsuflețit al celebrului scriitor, reprezentant de marcă al ‘realismului magic’, va fi incinerat în cadru privat și că nu va fi propriu-zis o înmormântare. Nu se știe încă dacă urna cu cenușa incinerată va fi transportată în Columbia, țara sa natală.

‘Luni, începând cu ora 16h00, i se va putea aduce un ultim omagiu la Palatul de Arte Frumoase, unde publicul va putea onora moștenirea sa’ în calitate de romancier, jurnalist, editor și politician, a indicat Garcia Cepeda.

Citeste si:  Scriitorul Gabriel Garcia Marquez a fost incinerat în Ciudad de Mexico

Șefa INBA a fost însoțită de Jaime Abello, directorul general al Fundației Gabriel Garcia Marquez, care a spus că aceasta este singura informație ce va fi dată cu privire la decesul scriitorului columbian.

‘Nu cred că vor exista și alte comunicate, de aceea vă invităm să vă alăturați nouă luni’, i-a îndemnat Jaime Abello pe jurnaliști, care fac de gardă la reședința scriitorului, considerat un corifeu al prozei mondiale din secolul al XX-lea.

Întrebat despre cauzele decesului, Abello a spus că ‘medicii vor spune mai târziu, cred’.

Citeste si:  Ciudad de México, capitala situată la 2.240 m deasupra nivelului mării

Autorul celebrului roman ‘Un veac de singurătate’ a decedat joi, la ora locală 14:00 (19:00 GMT) la reședința sa din capitala mexicană, după ce familia sa anunțase că în ultimele zile starea sa de sănătate era fragilă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata