Toyota, prima companie din lume care a reuşit să vândă 10 milioane de vehicule într-un singur an

18

Toyota a devenit primul producător auto care a reușit să vândă pe plan mondial peste 10 milioane de vehicule într-un singur an, în perioada aprilie 2013 – 31 martie 2014, transmite Xinhua.

Compania niponă a anunțat miercuri că în anul fiscal 2013 vânzările grupului au crescut cu 4,5%, la 10.133.000 unități, pe fondul majorării cererii în Japonia și China. Pe piața niponă anunțul privind majorarea taxei pe vânzări de la 1 aprilie a determinat creșterea vânzărilor de vehicule.

Pentru acest an fiscal Toyota se așteaptă la vânzări globale de 10,32 milioane de unități.

Citeste si:  Taberele, excursiile şi alte activităţi de timp liber se vor organiza după un nou regulament

De asemenea, compania niponă a raportat miercuri că a vândut în primul trimestru din 2014 mai multe mașini decât General Motors (GM) și Volkswagen (VW).

Este al treilea trimestru consecutiv în care Toyota își menține poziția de lider al vânzărilor pe plan mondial.

În perioada ianuarie-martie 2014, vânzările producătorului auto nipon, care includ și diviziile Hino Motors și Daihatsu Motor, au urcat la 2,58 milioane de vehicule. Rivalele General Motors și Volkswagen au anunțat că au vândut 2,4 milioane de vehicule fiecare dar compania germană încă nu a raportat datele privind livrările de camioane, de la diviziile sale MAN și Scania.

Citeste si:  Modelele Dacia ocupă primele trei poziţii în clasamentul celor mai vândute automobile în România, în 2014

‘Ne așteptăm ca Toyota să rămână liderul industriei auto până în 2016 sau 2017. Pentru ca Toyota să-și mențină titlul dincolo de acest an, trebuie să-și majoreze mai mult vânzările în China‘, a explicat analistul Masatoshi Nishimoto, de la compania IHS Automotive din Tokyo. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata