Constanţa: Musulmanii celebrează Săptămâna Naşterii Profetului

22

Comunitatea musulmană din România omagiază, în perioada 24-27 aprilie, un eveniment important pentru religia islamică, Nașterea Profetului Muhammed.

Potrivit consilierului eparhial, juristul Octai Memeiș, Muftiatul Cultului Musulman din România în colaborare cu Consulatul General al Republicii Turcia, la Constanța, prin Atașatul pentru servicii religioase și Colegiul Național ?Kemal Atatürk’, din Medgidia, organizează o suită de manifestări cultural religioase, prilejuită de celebrarea anuală a sărbătorii „Săptămâna Nașterii Profetului Muhammed (pbuh)”.

Manifestările au debutat joi, la Casa de Cultura din Orașul Isaccea, cu un simpozion cultural religios, dedicat acestui eveniment magistral din istoria Islamului, în cadrul căruia susțin prelegeri șeful Cultului Musulman din România, Muftiul Muurat Iusuf, Consulul General al Republicii Turcia la Constanța, Ali Bozçalișkan, precum și prof. univ. dr. Osman Kiliç, Inspector General al Ministerului Cultelor din Republica Turcia.

Citeste si:  Musulmanii austrieci pleacă în număr tot mai mare în tabere de antrenament teroriste

Se vor recita versete din Coran, vor fi proiectate prezentări ale unor aspect din viața și activitatea Profetului Muhammed, iar reprezentantul Ministerului Cultelor din Turcia, va susține o conferință ce evocă personalitatea Profetului. De asemenea, în cadrul evenimentului va fi susținut un recital de cântece religioase (ilahiuri) dedicate Profetului Muhammed (pbuh), iar la final este programată inaugurarea unei expoziții de pictură și o festivitate de premiere a elevilor care au participat la diverse concursuri dedicate acestui eveniment.

„Subiectul din acest an al simpozionului cultural-religios dedicat Săptămânii Nașterii Profetului Muhammed (pbuh) este intitulat: Religia înseamnă sinceritate, iar să fii sincer înseamnă să fi de încredere, să nu înșeli, căci cel care înșală nu poate fi asemeni nouă — Profetul, religie și sinceritate’ a declarat consilierul eparhial.

Citeste si:  Dacia va începe fabricarea de motoare Euro 6 la finalul anului

Sunt programate, de asemenea, manifestări cultural-religioase la Casa Armatei din Medgidia, pe data de 25 aprilie începând cu ora 17.30, la Colegiul Național de Artă ‘ Regina Maria’, din Constanța, în data de 26 aprilie, de la ora 17.30, și la Geamia Cosmopolis, din București, în data de 27 aprilie, ora 14.00. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata