Ministrul pentru Energie: Toţi consumatorii vulnerabili de energie şi gaze trebuie subvenţionaţi din bani europeni

Toți consumatorii vulnerabili de energie și gaze din Uniunea Europeană trebuie subvenționați din fonduri comunitare, a declarat, vineri, 25 aprilie, ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, după ce a participat la un summit pe teme energetice, unde a fost prezent și comisarul european pentru Energie.

‘I-am propus comisarului să încercăm să discutăm la Bruxelles posibilitatea definirii unui consumator vulnerabil la nivel european. Trebuie stabilit un anumit prag de venituri sub care consumatorul vulnerabil să fie finanțat direct din fonduri europene’, a explicat Nicolescu.

El a adăugat că va susține acest lucru și lunile următoare la Bruxelles și speră să aibă sprijinul colegilor din alte țări europene.

Citeste si:  Preţul gazelor pentru populaţie s-ar putea scumpi cu mai puţin de 2% de la 1 iulie

Întrebat care este cel mai rău scenariu pentru România în contextul actualului conflict dintre Rusia și Ucraina, el a menționat că suntem pregătiți pentru a face față oricărei situații.

‘Ultimele informații primite de la comisar sunt încurajatoare, iar noi suntem pregătiți să facem față oricărui tip de situație, chiar dacă suntem în imposibilitatea de a ne ajuta vecinii’, a mai spus ministrul.

Comisarul european pentru Energie a fost prezent, joi și vineri, la București, pentru a participa la un summit pe teme energetice, organizat la Palatul Parlamentului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata