Cea mai rapidă bicicletă din lume arată a orice, doar a bicicletă nu – GALERIE FOTO

În luna septembrie a anului trecut, o echipă de studenţi olandezi a stabilit un nou record mondial de viteză pentru velocipede, pe teren plat: 133.78 km/h, cu vehiculul VeloX3 (video).

Acum, o echipă de proiectanţi de la Universitatea din Liverpool intenţionează să încerce doborârea recordului, cu vehiculul Arion1, proiectat să atingă peste 144 km/h, scrie gizmag.com.

University of Liverpool Velocipede Team (ULVT) a proiectat în acest scop un vehicul – destul de asemănător ca design cu VeloX3 – ale cărui roţi şi sistem de transmisie sunt ascunse într-o capsulă aerodinamică din fibră de carbon, ansamblul cântărind doar 25 kg.

Citeste si:  Bebelușul despre care s-a anunţat că s-a vindecat cu ajutorul antiretroviralelor este din nou seropozitiv

Proiectanţii susţin că vehiculul construit de ei este de 40 de ori mai aerodinamic decât celebrul automobil Bugatti Veyron, capabil să atingă peste 400 km/h.

Evident, fiind propulsat doar de forţa unui singur om, Arion 1 nu ar atinge o asemenea viteză; proiectanţii săi vizeză să bată recordul mondial de viteză pentru velocipede şi să atingă 144,8 km/h.

Pentru a atinge asemenea viteză, ciclistul, care va sta aproape culcat în interiorul vehiculului, la numai 13 cm de podea, va trebui să pedaleze pentru a genera o putere de 700 W, ce va fi transmisă roţilor printr-un sistem cu un raport de transmisie de 17:1 (pentru comparaţie, o bicicletă obişnuită are un raport de transmisie de 4:1).

Citeste si:  Barack Obama şi Dmitri Medvedev au semnat tratatul START

În locul unui „parbriz” transparent, proiectanţii vor instala un sistem cu cameară video şi monitor, pentru ca „biciclistul” să poată vedea pe unde merge.

Cicliştii care se vor încumeta să pedaleze în acest vehicul în vederea stabilirii unui nou record mondial vor trebui să urmeze un program de antrenament special cu durata de 16 luni.

Echipa ULVT intenţionează să termine construcţia lui Arion1 în mai 2015, pentru a putea participa, în septembrie 2015, la cea mai importantă competiţie de profil – World Human Powered Speed Challenge, la Battle Mountain, SUA.

Citeste si:  Cele mai scumpe maşini expuse la Salonul auto de la Geneva
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata