Ponta: Dacă PSD, UNPR şi PC cred că eu sunt soluţia, voi candida la Preşedinţie

Președintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat sâmbătă, 26 aprilie, că va candida pentru Președinție în cazul în care colegii săi din alianța electorală PSD-UNPR-PC vor considera că el este cel mai potrivit, însă a adăugat că această decizie va fi luată după alegerile din 25 mai.

De asemenea, Victor Ponta a explicat că, prin discursul său din timpul evenimentului de lansare a candidaților alianței electorale PSD-UNPR-PC pentru Parlamentul European, nu și-a anunțat oficial candidatura la prezidențiale, ci doar a prezentat motivele pentru care nu a considerat, nici în 2004 și nici în 2009, că președintele Traian Băsescu este un „adevărat președinte al României”.

„Nu ați înțeles bine (nu a fost vorba de o lansare a candidaturii sale la alegerile prezidențiale — n.r.). Eu cred că au înțeles foarte bine colegii mei că am spus încă o dată de ce, în 2004 și în 2009, am crezut că Traian Băsescu nu este bun ca președinte. Am spus că de data asta, în 2014, sigur o să câștigăm dacă avem un candidat total diferit și un candidat care să nu fie președintele PSD sau președintele PNL sau președintele PDL, ci președinte României. Am mai spus că decizia o vom lua împreună și că, indiferent de poziția care îmi revine în această echipă, eu voi spune: ‘Da’. Dacă vom fi toți de acord că asta e cea mai bună soluție, da (voi candida la prezidențiale — n.r.). O să luăm această decizie împreună, după 25 mai”, a spus Ponta, sâmbătă.

Citeste si:  Victor Ponta: Încep să cred că Băsescu este mult mai rău decât Ceauşescu

Ponta a precizat că nu este vorba de o decizie personală atunci când se pune în discuție posibila sa candidatură la alegerile prezidențiale.

„Am devenit prim-ministru în baza unei decizii pe care au exprimat-o patru partide care reprezentau foarte mult din electorat. Nu este o decizie personală. Când te duci într-o funcție atât de importantă — ‘Vreau eu să fiu prim-ministru sau vreau eu să fiu președinte’. Și ce dacă? Trebuie să își dorească și oamenii lucrul ăsta. Obiectivul nostru este ca în noiembrie să nu avem doar schimbarea persoanei fizice Traian Băsescu, pentru că asta oricum se va întâmpla, dar și schimbarea unui mod și a unui model de președinte și cred că asta vom și reuși”, a precizat Victor Ponta.

Citeste si:  Băsescu: Ponta a fost întotdeauna un apărător al baronilor şi un duşman al justiţiei

Întrebat dacă își dorește să candideze la alegerile din noiembrie, Victor Ponta a întărit faptul că obiectivul său este acela de a-și îndeplini cât mai bine atribuțiile, indiferent de funcția pe care ar ocupa-o.

„Eu îmi doresc să îmi fac cât mai bine funcția de prim-ministru, așa cum am dorit să îmi îndeplinesc cât mai bine funcția de procuror atât timp cât am fost procuror, ministru, deputat. Mai departe, orice funcție voi ocupa oferită de către români încerc să îmi fac datoria cât mai bine față de țară, față de partidul meu”, a mai spus premierul. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close