Deputatul Florin Popescu, la DNA

24

Deputatul Florin Popescu s-a prezentat marți la Direcția Națională Anticorupție (DNA), unde a declarat presei că procurorii au pus sechestru pe locuința sa și a părinților săi.

Totodată, deputatul a precizat că nu are conturi bancare pe care procurorii să poată pune sechestru.

DNA a solicitat săptămâna trecută Camerei Deputaților încuviințarea arestării preventive a deputatului Florin Popescu, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Potrivit DNA, în cursul anului 2012, Florin Popescu, folosind influența și autoritatea decurgând din funcția de președinte al organizației județene Dâmbovița a unui partid, i-a cerut administratorului unor societăți comerciale cantitatea de 50.000 — 60.000 pui grill (60 — 80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui în scop electoral cetățenilor din județul Dâmbovița, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012, când candida pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița.

Citeste si:  Judecătoarele care au anulat condamnarea lui Dinel Staicu, urmărite penal de DNA

Procurorii mai arată că detaliile privind livrarea, transportul și locurile de descărcare a produselor au fost stabilite de Florin Popescu cu o persoană, auditor financiar și cenzor la una dintre firmele omului de afaceri denunțător, la cererea acestuia din urmă.

Deputatul Florin Popescu a declarat luni că nu a mâncat „nici măcar o aripă de pui” din cantitatea de carne despre care se vorbește în dosarul său și că este neliniștit pentru libertatea sa. Legat de acuzațiile care i se aduc în dosar, deputatul a arătat că nu este acuzat de luare de mită, ci de trafic de influență.

Citeste si:  Florin Costiniu şi Costel Căşuneanu, reţinuţi pentru 24 de ore

„Vă dau cuvântul meu de onoare că nu am mâncat nici măcar o aripă de pui de acolo. Sunt acuzat de trafic de influență, nu că am luat mită, sunt două chestiuni diferite. Nu aveam cum să intervin în acel caz, mai ales că, după cum observați, cei care au dat acest denunț sunt anchetați pentru evaziune fiscală, or, dacă interveneam, nu se ajungea aici”, a susținut Popescu într-o conferință de presă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata