DNA a dispus sechestru pe două imobile ale deputatului Popescu

13
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au dispus instituirea sechestrului până la concurența sumei de 485.500 lei asupra a două imobile ale deputatului Florin Popescu, acuzat de fapte de corupție.

„În 25 aprilie, procurorii DNA au dispus instituirea sechestrului și notarea ipotecară, până la concurența sumei de 485.500 lei, asupra a două imobile ce aparțin inculpatului Florin Popescu, situate în municipiul Târgoviște, județul Dâmbovița”, se arată întru-un comunicat al DNA transmis marți.

Deputatul Florin Popescu este acuzat de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Citeste si:  Tribunalul Argeş a respins eliberarea lui Antonie Solomon pe cauţiune

Deputatul s-a prezentat marți la DNA, unde a confirmat pentru jurnaliști că procurorii au pus sechestru pe locuința sa și a părinților săi.

DNA a solicitat săptămâna trecută Camerei Deputaților încuviințarea arestării preventive a deputatului Florin Popescu, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Potrivit DNA, în cursul anului 2012, Florin Popescu, folosind influența și autoritatea decurgând din funcția de președinte al PDL Dâmbovița, i-a cerut administratorului unor societăți comerciale cantitatea de 50.000 — 60.000 pui grill (60 — 80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui în scop electoral cetățenilor din județul Dâmbovița, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012, când candida pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata