Armata americană revizuieşte tipul de coafuri, după ce femei de culoare s-au plâns că sunt discriminate

Șeful Pentagonului Chuck Hagel a ordonat să se revizuiască tipul de coafuri în armata americană în urma unor plângeri ale unor femei de culoare care s-au considerat discriminate.

Într-o scrisoare adresată aleșilor, consultată de AFP, secretarul apărării a asigurat că reglementările referitoare la coafură și aspect nu au fost concepute pentru a denigra pe cineva, dar a ordonat diferitelor ramuri ale armatei să reconsidere tipurile de coafuri autorizate.

Totul a început de la noile reglementări impuse la sfârșitul lunii martie de armata terestră, care interzic anumite tunsori, precum un carre prea lung, cărări ale părului care nu sunt drepte sau coc lateral. În același timp, reglementările interzic purtarea părului prins în coadă, precum și cozile împletite africane.

Citeste si:  Fotbal: Brazilia promite o Cupă Mondială ecologică

O membră a Gărzii naționale din Georgia, Jasmine Jacobs, a lansat o petiție care a strâns rapid 17.500 de semnături pentru a denunța ceea ce ea percepe ca o discriminare. Șaisprezece alese de culoare din Camera Reprezentanților au atras apoi atenția șefului Pentagonului asupra acestui subiect sensibil.

‘Dacă am înțeles că intenția (…) este de a asigura uniformitatea în cadrul armatei noastre, această reglementare este percepută ca discriminatorie și vizează femeile de culoare, neținând seama de tipul lor de păr’, afirmă parlamentarele.

Ele denunță în special ca ofensatoare în această reglementare utilizarea unor cuvinte ca ‘hirsut’ sau ‘încâlcit’, făcând referire la tunsorile tradiționale purtate de femeile de culoare.

Citeste si:  Victor Ponta jigneşte femeile care îndrăznesc să facă politică

În următoarele trei luni, fiecare ramură a armatei va revizui reglementările specifice privind tunsorile și coafurile purtate de femeile de culoare pentru a „se asigura că regulile sunt corecte și respectă diversitatea armatei noastre”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, contraamiralul John Kirby. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata