Băsescu: Nimeni din cei care fură să nu stea liniştiţi

Președintele Traian Băsescu a afirmat joi că nimeni din cei care fură nu trebuie să stea liniștiți în contextul în care a crescut capacitatea statului de a face față corupției.

Șeful statului a precizat că după inundațiile din 2005 în Timiș au fost realizate investiții de 150 de milioane de euro pentru refacerea digurilor, iar acum există proiecte de încă 210 milioane de euro, în timp ce în Teleorman nu s-a realizat niciun kilometru de dig.

„În Teleorman, unde Dragnea a lucrat 16 ani, este sărăcie și niciun kilometru de dig nou construit după inundațiile din 2005. Veți vedea cum își schimbă baronii firmele între ei. Veți vedea și firme de ale lui Nicușor Constantinescu lucrând în Teleorman, deci lucrurile se complică. Nu o spun ca amenințare, o spun sub cuvânt de onoare. Știu cât și cum a crescut capacitatea statului de a face față corupției, nimeni dintre cei care fură să nu stea liniștiți. Este o recomandare pe care o fac. Nu-i bine să stea liniștiți fiindcă instituțiile statului devin tot mai eficiente”, a declarat Băsescu, într-o emisiune B1 tv.

Pe de altă parte, el a spus că în cazul în care Victor Ponta va ajunge președinte și i se va pune pe masă numirea unui procuror ”prietenos” la DNA va face acest lucru fără ezite pentru a satisface baronii.

Citeste si:  Mandatul de arestare al lui Antonie Solomon, prelungit cu 60 de zile

„Ponta va ceda la orice presiune a baronilor, a proprietarilor trusturilor de presă. Vă asigur că Voiculescu se va duce la Președinție ca la el acasă”, a afirmat șeful statului.

De asemenea, el a susținut că președintele PNL, Crin Antonescu, nu-i „dă niciun element că ar fi dispus să înfrunte o clasă politică majoritară sau trusturi de presă”.

„Crin Antonescu a demonstrat că s-a făcut preș în fața lui Voiculescu când Voiculescu a spus în 2012 la televizor că în data de… președintele este suspendat. Crin Antonescu a fost cel care a spus (…) de la tribuna Parlamentului: ‘dacă în 24 de ore nu dați avizul CCR Parlamentul votează și fără aviz de la CCR suspendarea președintelui’. Este un om care aprobat că nu a rezistat presiunii mogulului Voiculescu”, a spus Băsescu adăugând că nu are nicio garanție în acest caz de la ceilalți reprezentanți ai dreptei, dar că, în opinia sa Emil Boc și Elena Udrea nu ar face compromisuri. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner